Κινηματογράφος

Ο ΝτιΚάπριο πρωταγωνιστεί στο “The Revenant”

dicaprio.jpg
Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι τυχαία ένας από τους πλέον άφθαρτους σταρ του Χόλιγουντ. Ο ΝτιΚάπριο πρωταγωνιστής του πολυαναμενόμενου “The Revenant”, μια ταινία που αφηγείται την επιβίωση του Αμερικανού τυχοδιώκτη Χιου Γκλας στη Νέα Ήπειρο στις αρχές του 19ου αιώνα, δεν είναι τυχαία η επιλογή στο τεύχος επιβίωσης του περιοδικού Wired.

Στην ταινία ο Γκλας επιβιώνει την επίθεσης μιας αρκούδας και ακόμη και αν οι σύντροφοι του τον εγκατέλειψαν εκείνος περπάτησε περισσότερα από 300 χιλιόμετρα για να αποδείξει ότι και επιβιώνει αλλά και μπορεί να εκδικηθεί γιατί όταν δεν είσαι με το μέρος του, είσαι εναντίον του.

Η βουβή ερμηνεία του ΝτιΚάπριο (η αρκούδα του έκοψε τις φωνητικές χορδές) είναι φαβορί για τα βραβεία αυτής της σεζόν αλλά οι ιστορίες που ο ΝτιΚάπριο αφηγείται είναι όσο συγκλονιστικές περιμένεις. Γιατί ο 41χρονος σταυροφόρος της κλιματικής αλλαγής έχει δει το θάνατο από κοντά.

Τρεις απίστευτες φορές

1. “’Eνας λευκός καρχαρίας βρέθηκε μέσα στο κλουβί κατά τη διάρκεια κατάδυσης μου στη Νότιο Αφρική το 2006” λέει. “Κατάφερε να μπει και να μου επιτεθεί από το πάνω μέρος του κλουβιού που ήταν ανοιχτό. Τα σαγόνια του ανοιγόκλειναν πόντους από το πρόσωπό μου. Επιχείρησε 5-6 φορές να με δαγκώσει πριν με γλυτώσουν. Οι καταδύτες μου εξομολογήθηκαν ότι κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί εδώ και 30 χρόνια…”

2. “To 2010, καθόμουν στη business class μιας πτήσης προς τη Μόσχα. Ξαφνικά είδα το φτερό να πιάνει φωτιά και η μηχανή ανατινάχτηκε μπροστά στα μάτια μου. Ήμουν ο μόνος που είδα την τουρμπίνα να εκτοξεύεται στον αέρα σαν κομήτης. Ήταν τραγικό…. Μια σουρεαλιστική εμπειρία. Επιστρέψαμε για επείγουσα προσγείωση στο JFK…”

3. “Κάναμε skydiving όταν το κορδόνι στο πρώτο αλεξίπτωτο μου δεν άνοιξε όπως και έπρεπε. Ήταν εκτός λειτουργίας. Προσπαθήσαμε το δεύτερο. Τα ίδια… Ο εκπαιδευτής κατάφερε να απεγκλωβίσει το μηχανισμό στα μέσα της ελεύθερης πτώσης μας.”

“Εάν μια γάτα έχει εννιά ζωές, μάλλον έχω ξοδέψει κάποιες” είπε στο Wired ο άντρας που επιβιώνει καλύτερα από όλους. Όταν ο δημοσιογράφος του περιοδικού τον ρώτησε πως έχει καταφέρει να είναι στην πρώτη γραμμή του Χόλιγουντ δύο δεκαετίες συνέχεια ο 41χρονος απάντησε.

“Δεν με περιορίζω” είπε.

Πηγή: cnn.gr

Όλη η επικαιρότητα