Οικονομία Τουρισμός

Ο Όμιλος Aldemar Resorts συμμέτοχος στην πρωτοβουλία διάδοσης της “Χάρτας Διαφορετικότητας” στην Ελλάδα

Ακούστε το άρθρο

O Όμιλος Aldemar Resorts συμμετείχε στο εναρκτήριο συνέδριο για τη διάδοση της Χάρτας της Διαφορετικότητας για επιχειρήσεις και οργανισμούς στην Ελλάδα, πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαΐου 2019 στο Ζάππειο Μέγαρο.

Ο  Όμιλος Aldemar Resorts συμμετείχε στην έναρξη του διαλόγου στην Ελλάδα ως πρωτοπόρος στον κλάδο της φιλοξενίας σε θέματα Εταιρικής Υπευθυνότητας για τον άνθρωπο και επέδειξε σε περισσότερους από 300 προσκεκλημένους, μεταξύ των οποίων εκπρόσωπους της πολιτικής ηγεσίας, θεσμικών φορέων  και υψηλόβαθμα στελέχη υπουργείων και εταιρειών,  τις πρακτικές που εφαρμόζει στα ξενοδοχεία από το 1997 με στόχο την άρση των διακρίσεων στο εργασιακό περιβάλλον.

Ο κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου,  τόνισε ότι ο κλάδος της Φιλοξενίας «τους χωράει όλους χωρίς διακρίσεις,  αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα και διευρύνει τις δράσεις του προσανατολισμένος  σε αυτή την κατεύθυνση».  Διευρύνοντας τη συζήτηση, επέστησε την προσοχή όλων στην αναγνώριση του ρόλου της εκπαίδευσης και της οικογένειας, και την επιρροή που έχουν στη διαμόρφωση  της κοινωνίας. Μέχρι σήμερα, η έλλειψη ευθύνης αλλά και οι ασυνείδητες προκαταλήψεις φαίνεται να έχουν επηρεάσει αρνητικά τις καθημερινές αποφάσεις όλων και να έχουν δημιουργήσει ένα κενό ανάμεσα στην τυπική και την ουσιαστική ισότητα, το οποίο ο εργοδότης καλείται να καλύψει.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος συμμετείχε στη συμβολική υπογραφή  της Χάρτας ως ένας από τους Ιδρυτές του Diversity Charter Greece.

Όλη η επικαιρότητα