Ο ομογενής επιχειρηματίας Γ. Σακελλάρης ξανά νικητής στους αγώνες ιστιοπλοΐας

omogenh.jpg

Ο επιφανής επιχειρηματίας από την Βοστώνη κ. Γεώργιος Σακελλάρης, μέσα σ’ ένα μήνα αναδείχθηκε για δεύτερη φορά πρωταθλητής επαγγελματικών αγώνων ταχύτητας ιστιοπλοϊας.

Τούτη τη φορά ο κ. Σακελλάρης βγήκε πρώτος με το σκάφος του Maxi72, Proteus USA, στους αγώνες Les Voiles de St. Barth.

Ο κ. Σακελλάρης τιμήθηκε με το έπαθλο του ρολογιού RM60-01 Regatta Voiles de Saint Barth. Η διαδρομή των αγώνων ιστιοπλοΐας ήταν 20 ναυτικά μίλια. Είπε ότι «ήταν θαυμάσιοι αγώνες και ίσως θα επιθυμούσαμε να είχαμε πιο δυνατό άνεμο, αλλά στο τέλος όλα εξελίχθηκαν καλά και είμαστε πολύ χαρούμενοι».

Τονίζεται ότι η επίδοση του κ. Σακελλάρη και της ομάδας του σχολιάστηκε με τα πλέον θετικά σχόλια από όλους.

Πριν ενάμιση μήνα σχεδόν ο κ. Σακελλάρης είχε κερδίσει πρώτος στους αγώνες ιστιοπλοϊας Caribbean 600 και είχε λάβει τιμητικό έπαθλο RORC Caribbean 600 Trophy για την καλύτερη επίτευξη ταχύτητας στον πλέον σύντομο χρόνο σύμφωνα με τους κανόνες του IRC.

Η ιστιοπλοΐα και οι αγώνες είναι το αγαπημένο άθλημα του κ. Σακελλάρη, ο οποίος είναι από τους κορυφαίους του τομέα των πρωτοποριακών μεθόδων παραγωγής ενέργειας, ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας Ameresco, η οποία εδρεύει στην πόλη Φρέμιγχαμ της Μασαχουσέτης, με πενήντα δύο παραρτήματα ανά τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

Ο κ. Σακελλάρης, γεννήθηκε στα Βασσαρά της Σπάρτης και ήλθε στις Ηνωμένες Πολιτείες ως φοιτητής έπειτα από το Γυμνάσιο.

Ελαβε το δίπλωμα Μάστερ Επιστημών, καθώς επίσης και το Μάστερ σε Διοίκηση Επιχειρήσεων από το πανεπιστήμιο «Νορθίστερν» της Βοστώνης.

Είναι νυμφευμένος με την Κατερίνα Παπούλια-Σακελλάρη και έχουν δύο παιδιά.

Διακρίνεται για το φιλανθρωπικό του έργο, ενώ συμβάλλει καθοριστικά οικονομικά στην Αρχιεπισκοπή και με την σύζυγό του και είναι μέλη της «Ηγεσίας των 100» και του «Ταμείου Πίστη: Για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό».

 

 

sofiatimes.com