Αθλητισμός Ποδόσφαιρο

Ο Παναθηναϊκός έβαλε τις βάσεις με το 1-0 επί της Καμπάλα

Ακούστε το άρθρο

Πολύ καλός στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της νέας περιόδου, ο Παναθηναϊκός νίκησε την Kαμπάλα 1-0 με πέναλτι του Μολίνς στο 37ο λεπτό κι έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 3 Αυγούστου, στο Αζερμπαϊτζάν.

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν δυνατά και έλεγξαν εύκολα το ρυθμό, αφού η αντίπαλός τους δεν είχε επιθετικό προσανατολισμό στο παιχνίδι αλλά φρόντιζε πρωτίστως την ανασταλτική λειτουργία της. Στο 6ο λεπτό ο Άλτμαν απέφυγε έναν αμυντικό και σούταρε μόλις άουτ, ενώ στο 10΄ το απευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Λουντ έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά της δοκού.

Οι Αζέροι φάνηκαν μόνο στη φάση του 17ου λεπτού, όταν ο Βλαχοδήμος έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ το σουτ του Όζομπιτς. Τελικά ο Παναθηναϊκός πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα, καθώς στο 36΄ ο Κουρμπάνοφ βρήκε την μπάλα με το χέρι σε κεφαλιά του Μολίνς και το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος ένα λεπτό αργότερα.

Το 1-0 έμελλε να είναι και το τελικό σκορ, αφού παρά την πασιφανή ανωτερότητά του σε όλο το 90λεπτο (18 – οι τελικές!) ο Παναθηναϊκός δεν κατόρθωσε να φτάσει σε ένα δεύτερο τέρμα, έχοντας και την ατυχία εις βάρος του καθώς στο 74΄ το καταπληκτικό πλασέ του Λουντ έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στο δοκάρι των Αζέρων.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: 
Χουάν Μαρτίνεθ Μουνουέρα (Ισπανία)

ΚΊΤΡΙΝΕΣ: Βέρνιντουμπ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Μολέδο, Κολοβέτσιος, Ζέκα, Κουρμπέλης, Λουντ, Χατζηγιοβάνης (70΄ Καμπέσας), Άλτμαν (87΄ Δώνης), Μολίνς (70΄ Λουτσιάνο).

ΚΑΜΠΑΛΑ (Ρομάν Χρίχορτσουκ): Μπεζοτόσνι, Κουρμπάνοφ, Βέρνιντουμπ, Στάνκοβιτς, Μπούλτχαϊς, Μαλόουν (76΄ Κονέ), Χιουσεΐνοφ, Χόλιντεϊ, Ζοζέφ-Μονρόζ, Όζομπιτς, Νταμπό.

Όλη η επικαιρότητα