Αθλητισμός

Ο πανηγυρισμός του Πέλκα που έγινε… θέμα

Ακούστε το άρθρο
Θέμα προέκυψε με την ενέργεια του Δημήτρη Πέλκα στην φάση του γκολ και τον απρεπή πανηγυρισμό του στο τέλος του αγώνα στην Τούμπα και τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Πανιωνίου. Ο παίκτης ισχυρίζεται πως με την χειρονομία του, που ήταν έκφραση της στιγμής, δεν είχε σκοπό να προσβάλει κανέναν ούτε και τους ανθρώπους του Πανωνίου, αλλά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σύμφωνα με το ρεπορτάζ δεν αποδέχεται τον ισχυρισμό και τις αιτιολογίες του παίκτη και σύμφωνα με πληροφορίες θα τον καλέσει σε απολογία για παροχή εξηγήσεων.

Ο παίκτης από τα Γιαννιτσά αρχικά μίλησε για το γκολ και τον πανηγυρισμό που οδήγησε στην αποβολή του: «Να μείνουμε καλύτερα στο γκολ. Δεν κατάλαβα κι εγώ τι έγινε στην αποβολή… Χαίρομαι για την πορεία του Πανιωνίου, σέβομαι πολύ τα παιδιά που αγωνίζονται εκεί και αρκετοί από αυτούς είναι φίλοι μου. Δε σήμαινε κάτι ο συγκεκριμένος πανηγυρισμός, δεν πήγαινε σε κάποιον. Όταν μπαίνεις αλλαγή, σκοράρεις ένα γκολ στο 95’ και δίνεις τη νίκη στην ομάδα σου, τα συναισθήματα είναι πολύ έντονα. Δεν έχω να ζητήσω συγνώμη από κανέναν. Δεν πήγαινε πουθενά, ο πανηγυρισμός. Ήθελα να δείξω ότι σαν ομάδα έχουμε τσαγανό και δε μετανιώνω για κάτι».

Για τους ιδιαίτερους πανηγυρισμούς του, καθώς είχε προηγηθεί και ένας ακόμα σε προηγούμενο γκολ του: «Μου βγαίνει ο αληθινός μου εαυτός μέσα στο γήπεδο. Δε μπορεί να μετανιώνει κανείς όταν είναι ειλικρινής απέναντι στον εαυτό του».

Για το γεγονός ότι είναι μία μέσα και μία έξω από την ομάδα: «Σίγουρα δεν είναι εύκολο για έναν παίκτη, ωστόσο πρέπει να είσαι έτοιμος κάθε στιγμή για να δώσεις λύσεις στην ομάδα σου».

Για την εξέλιξη του αγώνα με τον Πανιώνιο: “Περιμέναμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Υπάρχουν παιδιά στον Πανιώνιο που είναι 2-3 χρόνια μαζί με κάποιες προσθαφαιρέσεις. Είναι μια ομάδα που παίζει σφιχτά στην άμυνα και γνωρίζαμε ότι θα είναι δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Κάθε ματς είναι διαφορετικό. Είμαστε μέσα στο στόχο».

Ο διαιτητής της αναμέτρησης κ. Στυλιάρας έγραψε στο φύλλο αγώνα πως απέβαλε τον παίκτη του ΠΑΟΚ, με υπόδειξη του τέταρτου διαιτητή, γιατί ο Πέλκας την στιγμή του πανηγυρισμού του, έκανε απρεπή χειρονομία με την επίδειξη των γεννητικών του οργάνων προς τον πάγκο του Πανιωνίου.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα