Γ Εθνική

«Ο Πανηλειακός είναι ιδέα και οι ιδέες δεν πεθαίνουν!» – Οι φίλαθλοι των ερυθρολεύκων μιλούν για τις τελευταίες εξελίξεις στον σύλλογο

Ακούστε το άρθρο

To μετέωρο βήμα του Πανηλειακού μετά την ανακοίνωση αποχώρησης του «Πυρσού» από τα διοικητικά της ομάδας όπως είναι αντιληπτό έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στις τάξεις των φίλων του σωματείου, αφού αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάποια διάδοχη κατάσταση και ο φόβος της ενδεχόμενης διάλυσης φαντάζει πιο ορατός από ποτέ.

Η «Πατρίς σπορ» ζητά σήμερα την γνώμη φιλάθλων των ερυθρόλευκων για τις τελευταίες εξελίξεις στον ιστορικό σύλλογο και για το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα, προκειμένου ο Πανηλειακός να βγει από το αδιέξοδο.

Διονύσης Βερβελές: «Το brand name του Πανηλειακού παραμένει δυνατό»

«Ενημερώθηκα για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον Πανηλειακό και σίγουρα τα νέα μόνο ευχάριστα δεν είναι. Ελπίζω να καταφέρουν τελικά οι άνθρωποι που έτρεξαν πέρσι την ομάδα, αλλά και νέα πρόσωπα, να κρατήσουν ζωντανό τον Πανηλειακό. Το brand name παραμένει δυνατό, ακόμη και σήμερα. Τροφοδότησε μεγάλες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου, έγραψε την δική του ιστορία. Όσοι ασχοληθήκαμε έστω… και μία ημέρα, μόνο στεναχωρημένοι μπορούμε να είμαστε μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις. Η αλήθεια είναι πως η κρίση στην χώρα, έχει χτυπήσει και το ποδόσφαιρο. Επιβάλλεται, όμως, να βρεθεί λύση. Ο Πανηλειακός έχει την ανάγκη όλων μας και νομίζω πως τα τελευταία χρόνια, πολλοί τον… ξέχασαν. Ο καθένας για τους δικούς του λόγους, ξέρει καλύτερα, αλλά ας… επιστρέψει και ο Πανηλειακός να παραμείνει ζωντανός! Γιατί όχι και πρωταγωνιστής…»

Παναγιώτης Παναγούτσος: «Να προσφέρει ο καθένας ότι μπορεί»

«Σίγουρα η διάλυση του διοικητικού σχήματος δεν είναι ότι πιο εύκολο για τον Πανηλειακό μιας και πριν δυόμιση χρόνια η ομάδα αναστήθηκε από το πουθενά! Θεωρώ πώς από εδώ και πέρα όσοι πονάμε και αγαπάμε την ομάδα πρέπει να προσφέρουμε ο καθένας ότι μπορεί ώστε να κατέβει με αξιοπρέπεια στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής. Το ίδιο ελπίζω και για την πλειοψηφία των επιχειρηματιών της πόλης που συνεχίζουν να πονούν την ομάδα και έστω μεμονωμένα πρέπει να συνεισφέρουν έστω αυτό που μπορούν! Ο Πανηλειακός είναι ιδέα και το να μην συμμετέχει σε πρωταθλήματα θα είναι πέρα για πέρα καταστροφικό και επιζήμιο για όλους!»

Άκης Λαγκαδινός: «Δεν υπάρχει Πύργος χωρίς Πανηλειακό και το αντίστροφο»

«Είναι κρίμα κι άδικο 2 χρόνια μετά την επαναλειτουργία του συλλόγου , χάρη στη μεγάλη προσφορά κάποιων ντόπιων επιχειρηματιών , η μεγαλύτερη ομάδα του νομού να είναι ξανά….στο χείλος του γκρεμού. Όποιος έχει ζήσει τις μεγάλες χαρές αλλά και λύπες αυτής της “ιδέας” είμαι βέβαιος ότι θέλει να βοηθήσει έμπρακτα , ώστε ο Πανηλειακός να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός στο επόμενο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής. Πύργος χωρίς Πανηλειακό δεν υπάρχει , όπως δεν υπάρχει και δε θα υπάρξει Πανηλειακός χωρίς την αγάπη των ίδιων των Πυργιωτών!»

Παναγιώτης Τσαγκάρης: «Δε γίνεται να μην υπάρχει κάποιος να στηρίξει τον Πανηλειακό»

«Για άλλη μια φορά προβληματίζομαι για το μέλλον της ομάδας. Είχα δει με καλό μάτι την κίνηση Πυρσός. Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να σβήσει. Σε αυτήν την κατηγορία δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν υπάρχουν επιχειρηματίες να στηρίξουν τον Πανηλειακό. Γνώμη μου για να κατέβει στο νέο πρωτάθλημα είναι να συγκροτηθεί ένα δυνατό σχήμα με εμπειρία στο ποδόσφαιρο να αναλάβει την ομάδα. Όταν όμως μιλάμε για τον Πανηλειακό δεν μπορούμε να στεκόμαστε μόνο στην Γ’ εθνική. Για το βήμα παραπάνω μόνο ένας με οικονομική επιφάνεια και καλό όνομα στην πιάτσα μπορεί να ανταπεξέλθει, να πάρει τον Πανηλειακό και να τον πάει εκεί που του αξίζει»

Μάκης Θανάσουλας: «Χρειάζεται παράγοντας τύπου Σταυρόπουλου»

«Αν διαλυθεί ο Πανηλειακός θα είναι μεγάλο πλήγμα για τον αθλητισμό στην κοινωνία του Πύργου και της ευρύτερης περιοχής της Ηλείας. Τα μέλη του Πυρσού έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν κατά τη γνώμη μου αλλά ο Πανηλειακός χρειάζεται και πάλι έναν παράγοντα τύπου  Σταυρόπουλου»

Γιώργος Τσούρας: «Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, να πάμε στο γήπεδο»

«Κάποιοι που ονειρεύονται τις δόξες του παρελθόντος θα πρέπει να εξασφαλίσουν πρώτα την χρηματοδότηση του παρελθόντος. Στην ιεράρχηση των προβλημάτων του τόπου το εάν θα παίξει ο Πανηλειακός στην Γ` κατηγορία είναι πολύ πίσω. Ο τόπος εδώ έχει μείνει για πολλά χρόνια μακριά από αθλητικές δραστηριότητες και ο κόσμος έχει μάθει να ζει μακριά από αυτές. Σαν απλοί πολίτες το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να πηγαίνουμε στο γήπεδο για να έχει έσοδα η ομάδα… Όμως και αυτό έχει το κόστος του λόγο της ανεγκέφαλης νοοτροπίας οπαδών και πολύς κόσμος κυρίως οικογένειες με ανήλικα παιδιά το αποφεύγουν.Τέλος εάν δεν μπορεί να παραμείνει σε λειτουργία η ομάδα, να στηρίξουν το τμήμα της ακαδημίας και να επενδύσουν σε αυτό. Ο Θοδωρής Βαγγόπουλος και ο Κώστας Μπακάλης κάνουν φοβερή δουλειά σε αυτό και διαμορφώνουν εξαιρετικούς χαρακτήρες νέων ποδοσφαιριστών».

ΦΩΤΟ TSOURAS

 

Γιάννης Πλεμμένος: Παιδιά από την Ακαδημία και παίκτες που αγαπούν τη φανέλα»

«Το μόνο που θεωρώ σαν λύση είναι παιδιά από τις ακαδημίες του Πανηλειακού και χρήματα από όλους τους καταστηματάρχες του Πύργου, ότι μπορεί ο καθένας, τουλάχιστον να συμμετάσχει στην κατηγορία! Επίσης παίκτες που θέλουν να παίξουν για την φανέλα και μόνο χωρίς αμοιβές και φθηνές διαφημίσεις σε χορηγούς όποτε να είναι προσιτό σε όλους!»

Διονύσης Παπαδόπουλος: «Όλοι να βάλουν πλάτη»

«Ο Πανηλειακος είναι μεγάλη ομάδα με βαριά φανέλα και ιστορία! Ο Πυρσός πρέπει να ξανά ανάψει από την βάση του δηλαδή από τον κόσμο του και από δύο με τρεις χρηματοδότες καθώς επίσης οι ντόπιοι ποδοσφαιριστές πρέπει να βάλουν πλάτη. Θα είναι κρίμα η πιο ιστορική ομάδα του νόμου να μην συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Γ εθνικής σε σύγκριση με άλλες ομάδες με λιγότερο πληθυσμιακά φιλάθλους»

Παναγιώτης Βελισσάρης: «Ο Πανηλειακός να στηριχτεί στις δικές του δυνάμεις»

«Ο Πανηλειακός πρέπει να στηριχτεί σε ιδίες δυνάμεις τόσο από παιδιά από τις τοπικές ομάδες τόσο όσο και για το οικονομικό κομμάτι και με βάση αυτής της λογικής να τεθούν οι ανάλογοι στόχοι. Σαφώς αυτό είναι μακροπρόθεσμο και χρειάζεται υπομονή και επιμονή. Συμμετοχή οικονομική από όλους, απλούς πολίτες και επιχειρηματίες και με την εγγραφή αυτών σαν μέλη με ετήσια συνδρομή ότι μπορεί ο καθένας και μετά οι στόχοι. Δουλειά στις ακαδημίες και αλλαγή νοοτροπίας από όλους μας. Ο Πύργος πρέπει να έχει την ομάδα του όσο πιο ψηλά γίνεται. Είμαστε υποχρεωμένοι να βασιστούμε στους Πυργιώτες, τα Πυργιωτόπουλα, και την Τοπική Αρχή που πρέπει να κάνει τα μέγιστα».

Τάκης Ζαχαρόπουλος: «Όχι πάλι σκοτάδι»

«Δυστυχώς ακόμα μια φορά αποδεικνύεται πως οι όποιες προσπάθειες κάποιων για κάτι αξιόλογο όπως είναι ο Πανηλειακός πέφτουν στο κενό. Εύχομαι να βρεθεί λύση και να μην επέλθει ακόμα μια φορά το σκοτάδι στην πιο ιστορική ομάδα της Ηλείας και βγαίνοντας από το δύσκολο μονοπάτι που διανύει η ομάδα μας να βγούμε όλοι νικητές και την νέα χρονιά να στηρίξει όλη η πόλη την προσπάθεια αυτή!»

Χρήστος Ξενοπανάγος: «Δεν γίνεται να σβήσει αυτή η φλόγα!»

«Ότι και να πω θα είναι λίγο πιστεύω… μια ομάδα όπως ο Πανηλειακός με μια τόσο μεγάλη ιστορία πίσω της δεν θα πρέπει να φτάνει σε τέτοιο σημείο… Πρέπει να υπάρχει Πανηλειακός, δεν γίνεται να σβήσει αυτή η φλόγα…»

Όλη η επικαιρότητα