Super league

Ο ΠΑΟΚ «πέρασε» από τη Νέα Σμύρνη και βλέπει κορυφή

Ακούστε το άρθρο

Ο ΠΑΟΚ πέρασε το εμπόδιο του Πανιωνίου (1-0) και στον «τελικό» της Κυριακής με την ΑΕΚ θα παίξει σε μεγάλο βαθμό την πρωτιά στα play off. Το αυτογκόλ του Ρισβάνη στο 14΄ χάρισε στους Θεσσαλονικείς τη νίκη στη Νέα Σμύρνη στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του μίνι πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ.

Παρά τις απουσίες των δύο ομάδων παίχτηκε ανοιχτό ποδόσφαιρο, με την ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς να κερδίζει τη μάχη της μεσαίας γραμμής και με την «τριπλέτα», Μπίσεσβαρ, Κάμπος, Ενρίκε να δημιουργεί αρκετά προβλήματα στους «κυανέρυθρους». Η απουσία του Σιώπη από το κέντρο του Πανιωνίου ήταν εμφανέστατη, όπως και του τιμωρημένου, Μασούντ, στο κομμάτι της δημιουργίας.

Ο ΠΑΟΚ κυκλοφορούσε καλύτερα τη μπάλα από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και στο 14΄ με «σύμμαχο» την τύχη πήρε το προβάδισμα. Στην προσπάθεια του Πρίγιοβιτς να γυρίσει τη μπάλα προς την «καρδιά» της περιοχής των γηπεδούχων παρενεβλήθη ο Ρισβάνης της άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Μπαντή. Ο γκολκίπερ του Πανιωνίου κράτησε «όρθια» την ομάδα του στο 26΄ όταν απόκρουσε εντυπωσιακά το πλασέ του Τσίμιροτ, ενώ ένα λεπτό μετά ο Γλύκος είπε «όχι» στον Μπεν στο τετ-α-τετ που είχαν.

Στο δεύτερο μέρος έπεσε ο ρυθμός του ματς. Τα πολλά λάθη κι από τις δύο ομάδες δεν επέτρεψαν στο να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο, γεγονός που «βόλεψε» περισσότερο τους φιλοξενούμενους. Μπορεί οι «ασπρόμαυροι» στο δεύτερο μέρος να μην είχαν το ίδιο πρόσωπο, τουλάχιστον μεσοεπιθετικά, παρ΄ όλα αυτά στο 74΄ στην πρώτη τους τελική προσπάθεια στην επανάληψη θα μπορούσαν να «καθαρίσουν» το ματς. Ο Μπαντής, όμως, με νέα σπουδαία επέμβαση δεν επέτρεψε στον Πέλκα να πανηγυρίσει. Στο 85΄ η κεφαλιά του αμαρκάριστου Μπίσεσβαρ πέρασε λίγο άουτ.

Οι αλλαγές που έκανε ο Μιλόγεβιτς (η δεύτερη αναγκαστική) δεν έφεραν αποτέλεσμα, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει σχετικά εύκολα το «τρίποντο» και τον Πανιώνιο να γνωρίζει τη δεύτερη σερί ήττα από τους Θεσσαλονικείς (προηγήθηκε το 1-0 της Τούμπας την περασμένη Κυριακή).

Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Κίτρινες: Γκιοατά, Οικονόμου, Ταπόκο – Πούγγουρας

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπαντής, Γκιοατά, Οικονόμου, Ρισβάνης (58΄ Σταυρόπουλος), Τασουλής, Σαββίδης (80΄ Βουκελάτος), Κόρμπος, Ταπόκο, Καθάριος, Μασούρας (55΄ Μαχμούτοβιτς), Μπεν.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Πούγγουρας (46΄ Μαλεζάς), Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Κάμπος (67΄ Κάμπος), Ενρίκε (86΄ Κίτσιου), Πρίγιοβιτς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, IN.GR

Όλη η επικαιρότητα