Lifestyle

Ο πατέρας του Παντελίδη ξεσπά για πρώτη φορά – «Ξέραμε από τις πρώτες μέρες ότι δεν οδηγούσε ο Παντελής!»

Ακούστε το άρθρο

Λύγισε ο πατέρας του αδικοχαμένου Παντελή Παντελίδη στο μνημόσυνο του παιδιού του και χρειάστηκε να βγει από τον ναό για να συνέλθει. Ωστόσο, η αδιαθεσία που αισθάνθηκε δεν τον εμπόδισε να βρει το κουράγιο και να σπάσει για πρώτη φορά τη σιωπή του, λέγοντας ότι δεν οδηγούσε ο γιος του το μοιραίο τζιπ!

«Εμείς ξέραμε από τις πρώτες μέρες ότι δεν οδηγούσε ο Παντελής!» δηλώνει στην «Espresso» ο Σταύρος Παντελίδης, χωρίς ωστόσο να δώσει συνέχεια και σπεύδοντας μάλιστα να εξηγήσει τον λόγο που δεν μπορεί να πει περισσότερα: «Δεν θα ήθελα να το συζητήσουμε σήμερα, στη μνήμη του παιδιού. Δεν θα ήθελε και ο ίδιος…»

Λίγο πριν σύρει βαριά τα βήματά του πίσω στην εκκλησία με τη βοήθεια του φίλου του Μιχάλη, στέκεται να μιλήσει με βουρκωμένα μάτια για τον γιο του, που του λείπει έναν χρόνο τώρα:

«Ηταν ένα παιδί που ούτε κι εμείς οι ίδιοι ξέραμε πόσο μεγάλη αξία είχε. Το καταλάβαμε μετά και ακόμα δεν μπορούμε να ισορροπήσουμε τα συναισθήματά μας, ούτε εμείς ούτε κι ο κόσμος. Παίρνουμε πολλή δύναμη από τον κόσμο και αυτό είναι το πιο σημαντικό» τόνισε και πρόσθεσε: «Ο Παντελής μας θα μείνει για πάντα ζωντανός μέσα από τα τραγούδια του».

Ενας χρόνος θλίψης

Η χθεσινή ημέρα ήταν πολύ δύσκολη για όλη την οικογένεια του Παντελή Παντελίδη, τη γιαγιά του Ελλη, τη μητέρα του Αθηνά, τον πατέρα του Σταύρο και τα δυο του αδέλφια, τον Τριαντάφυλλο και τον μικρότερο Κωνσταντίνο. Ενας χρόνος χωρίς τον μονάκριβο Παντελή τους. Ενας χρόνος θλίψης, οργής, αλλά και αγώνα για την αναζήτηση της αλήθειας. Η οικογένεια έφτασε νωρίς το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στη Νέα Ιωνία, όπου τελέστηκε το ετήσιο αρχιερατικό μνημόσυνο, χοροστατούντος του μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ.

Συγγενείς και φίλοι από κάθε γωνιά της Αθήνας, ακόμη και από την περιφέρεια, συνεργάτες και θαυμαστές του αδικοχαμένου καλλιτέχνη είχαν κατακλύσει τόσο το εσωτερικό του ναού όσο και τον αύλειο χώρο, για να τιμήσουν τη μνήμη του τραγουδιστή ο οποίος σκοτώθηκε τον Φεβρουάριο του 2016 σε τροχαίο δυστύχημα στον παράδρομο της λεωφόρου Βουλιαγμένης στο Ελληνικό. Παντού μάτια δακρυσμένα και πρόσωπα θλιμμένα, κρυμμένα κάτω από ομπρέλες και τυλιγμένα με βαριά ρούχα, λόγω του κρύου, με τα λόγια να βγαίνουν με δυσκολία από τα χείλη. «Πού είσαι, Παντελή;» μονολογούσαν πολλοί. Νεαρά παιδιά που είχαν φτιάξει πανό με κολάζ από τις ευτυχισμένες -μουσικές- στιγμές που είχαν ζήσει στο πλευρό του τραγουδιστή στέκονταν βουβά έξω από την εκκλησία. Εναν χρόνο μετά, ο πόνος δεν έχει σβήσει. Στο εσωτερικό του ναού, ο λευκός δίσκος με τα κόλλυβα ήταν στολισμένος με μια κιθάρα ανάμεσα σε λευκά λουλούδια. Πλάι στη φωτογραφία του αδικοχαμένου καλλιτέχνη είχαν τοποθετηθεί η ελληνική σημαία, το πηλήκιο και τα παράσημά του από το Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο υπηρέτησε πριν αρχίσει τη «μοναχική» ανοδική πορεία του -μέσω διαδικτύου και χωρίς καμία υποστήριξη από το σύστημα- για να κατακτήσει τις πίστες λίγα χρόνια μετά.

Μόλις ολοκληρώθηκε η κυριακάτικη λειτουργία, άρχισε το μνημόσυνο σε κλίμα συγκίνησης. Ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ μνημόνευσε το όνομα του άτυχου Παντελή, μίλησε για την αγάπη του στον Θεό, για το φιλανθρωπικό έργο του και την καλή ψυχή του. Ολοι χειροκρότησαν με θέρμη όταν είδαν τους συγγενείς του να αποχωρούν μετά το τέλος του μυστηρίου, κρατώντας τα παράσημα και το πηλήκιο του αγαπημένου τραγουδιστή. Υποβασταζόμενη από συγγενείς, βγήκε λίγα λεπτά αργότερα από τον ναό και η μητέρα του Παντελή Παντελίδη Αθηνά, κρατώντας σφιχτά στα χέρια τη φωτογραφία του.

«Σας ευχαριστώ όλους όσοι δώσατε σήμερα το “παρών”» ψέλλισε μόνο. Μετά το πέρας του μνημοσύνου, η οικογένεια δέχθηκε τα συλλυπητήρια εκατοντάδων ανθρώπων που έφτασαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα. Στη συνέχεια, συγγενείς και οι φίλοι κατευθύνθηκαν προς το καφέ και το πρακτορείο ΟΠΑΠ της οικογένειας. Στην πλατεία απέναντι από τα μαγαζιά, θαυμαστές του Παντελή τραγούδησαν μερικές από τις μεγάλες επιτυχίες του, προκαλώντας έντονη συγκίνηση. Αμέσως μετά πήγαν στο κοιμητήριο και απέτισαν φόρο τιμής στον αγαπημένο καλλιτέχνη τους, ανάβοντας ένα κερί ή αφήνοντας λουλούδια στο μνήμα του.

«Πού είναι όλοι αυτοί που δήλωναν φίλοι του;»

Ο απλός κόσμος τον τίμησε, δεν συνέβη όμως το ίδιο και με τους συναδέλφους του που… έλαμψαν διά της απουσίας τους από τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στη Νέα Ιωνία.

Οι απουσίες εκπροσώπων του καλλιτεχνικού κόσμου ήταν ηχηρές και προκάλεσαν την πικρία των μελών της οικογένειας αλλά και των εκατοντάδων θαυμαστών του «Παντέλου»! «Πού είναι όλοι αυτοί που δήλωναν φίλοι του Παντελή;» αναρωτήθηκαν μεγαλόφωνα οι καλοί του φίλοι και οι φαν.

Φανερά πικραμένος ήταν και ο πατέρας του τραγουδιστή Σταύρος Παντελίδης, ο οποίος δήλωσε στην «Espresso»: «Ο καλλιτεχνικός κόσμος συνήθως τέτοια ώρα κοιμάται και γι’ αυτόν τον λόγο δεν ήλθαν! Οπωσδήποτε υπάρχει και δικαιολογία. Αυτοί που τον αγαπούσαν πραγματικά είναι εδώ. Και όσοι άλλοι πάλι τον αγαπάνε και δεν μπόρεσαν, πιστεύω ότι έχουν κι αυτοί μέσα τους ζεστασιά κι ας είναι μακριά. Αυτό που μας παρηγορεί είναι τα τραγούδια του και ο κόσμος, που ακόμα τον έχει “ζωντανό” δίπλα του. Αυτό είναι συνταρακτικό, δεν έχει ξανασυμβεί σε άλλη οικογένεια».

Με βουρκωμένα μάτια και ντυμένη στα μαύρα έφθασε από νωρίς το πρωί στην εκκλησία η Αμαρυλλίς, που μπήκε στον ναό και στάθηκε στο πλευρό της μητέρας του Παντελή. Λίγο αργότερα την ακολούθησε ο Κωνσταντίνος Αργυρός, ο οποίος μετά την επιμνημόσυνη δέηση αναχώρησε από την εκκλησία και πήγε στο κοιμητήριο για να ανάψει ένα κερί στο μνήμα του Παντελή. Δακρυσμένος έφτασε και ο στενός συνεργάτης και «δεξί χέρι» του Παντελίδη Γιάννης Ζακάκης. Ανάμεσα σε αυτούς που έδωσαν το «παρών» ήταν ο Χάρης Σιανίδης, η Ρία Αντωνίου και η Κική Τσόλκα.

Πλήθος κόσμου στο ετήσιο μνημόσυνο για τον τραγουδιστή

Ο σταυρός που του χάρισε η γιαγιά του

Υποβασταζόμενη από τον καλό φίλο του εγγονού της Σπύρο Ζωίτσα και με τα μάτια πλημμυρισμένα από τα δάκρυα έφτασε στην εκκλησία η γιαγιά του αδικοχαμένου τραγουδιστή Ελλη, για να πάρει τη θέση της δίπλα στη νύφη της και στον γιο της. Ηταν ακόμη μία τραγική φιγούρα στο χθεσινό ετήσιο μνημόσυνο. Μιλώντας στην «Espresso», αναπόλησε τις στιγμές που έζησε με τον εγγονό της, μίλησε για τον άδικο χαμό του και έκανε μια αποκάλυψη που συγκλονίζει: «Δεν μπορώ ακόμη να πιστέψω ότι έφυγε ο Παντελής μας… Εγώ κάθε φορά του έδινα κι ένα φυλαχτό να έχει μέσα στο αυτοκίνητο. Ετσι έκανα και όταν τον είδα με το τζιπ. Του έδωσα ένα ξύλινο σταυρουδάκι. Αυτό το σταυρουδάκι που του είχα χαρίσει το βρήκαν κατεστραμμένο, κομμένο στα δύο μετά το δυστύχημα!»

Η γιαγιά του αξέχαστου τραγουδιστή δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους απλούς ανθρώπους που παρέστησαν στο μνημόσυνο:

«Ευχαριστώ τον κόσμο για την αγάπη που δείχνει στον εγγονό μου» είπε.

ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΑΝΕΡΙΑ ΜΕ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

Το πρωί της Κυριακής, σχεδόν την ίδια ώρα που συγγενείς και φίλοι βρίσκονταν στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα στη Νέα Ιωνία για το ετήσιο μνημόσυνο του Παντελή Παντελίδη, πλήθος θαυμαστών έκανε έστω και μια μικρή στάση στο σημείο όπου το πρωινό της 18ης Φεβρουαρίου, πριν από έναν χρόνο, έχασε τη ζωή του ο τραγουδιστής. Εκεί, στη μοιραία στροφή της λεωφόρου Βουλιαγμένης και στο εκκλησάκι που έχει στηθεί στη μνήμη του καλλιτέχνη, άφηναν δεκάδες πανέρια λουλούδια (φωτό) – όπως εκείνα που έπεφταν ασταμάτητα στα πόδια του κάθε φορά που εμφανιζόταν στην πίστα του κέντρου όπου τραγουδούσε. Δεκάδες κεριά και σημειώματα αγάπης έχουν πλημμυρίσει τον χώρο.

Οργή της Φρόσως για εκτίμηση πραγματογνώμονα

Εναν χρόνο μετά το τροχαίο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή του δημοφιλούς τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη, η Φρόσω Κυριάκου έδωσε για πρώτη φορά τη δική της απάντηση στα δημοσιεύματα και τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ σχετικά με το ποιος βρισκόταν στο τιμόνι το μοιραίο βράδυ.

Αφορμή στάθηκε ρεπορτάζ τηλεοπτικής εκπομπής το οποίο παρουσίασε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία «βρέθηκε ιδρώτας της στη θέση του οδηγού». Η απάντηση από τον σύνηγορό της ήταν άμεση. Ο Χρήστος Ασπρος επισήμανε ότι πρόκειται για εκτίμηση πραγματογνώμονα της οικογένειας και όχι για πόρισμα των Αρχών, ενώ ξεκαθάρισε ότι πλέον θα κινείται νομικά εναντίον εκείνων που προβάλλουν ανακρίβειες.

«Η απόπειρα εμφάνισης πορισμάτων ιδιωτικής πραγματογνωμοσύνης, ως πόρισμα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας, μόνο αποτέλεσμα έχει το να εκθέτει αφενός τον συντάκτη του “αποκαλυπτικού” ρεπορτάζ, κυρίως όμως τις ίδιες τις Αρχές. Η ανοχή μας τελείωσε και όλοι αυτοί οι οποίοι δημιουργούν ή αναπαράγουν ψευδείς ειδήσεις και εξυβρίζουν και απειλούν την εντολέα μας, δημιουργώντας κινδύνους ακόμη και για την ίδια της τη ζωή, πλέον θα αντιμετωπίσουν όλες τις συνέπειες που προβλέπει ο νόμος» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του.

Όλη η επικαιρότητα