Αχαϊα

Ο Πατρινός που εκπροσωπεί την Ιταλία και είναι από τα φαβορί της EUROVISION

Ακούστε το άρθρο

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ

Η Ιταλία βρίσκεται στο top 4 των χωρών με τις περισσότερες πιθανότητες για νίκη στη φετινή Eurovision, σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία στοιχημάτων. Μάλιστα πίσω από την κινηματογράφηση του βιντεοκλίπ του «Occidentali’sKarma», που τραγουδά ο Φραντσέσκο Γκαμπάνι, «κρύβεται» ένας Πατρινός, ο Βασίλης Σπυρόπουλος.

«Εχω συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν, για διάφορα projects, με την εταιρία παραγωγής BluzzMedia, η οποία ανέλαβε και τα δύο τελευταία βίντεο του Φραντσέσκο. Ετσι, επέλεξαν εμένα για τη διεύθυνση φωτογραφίας σ’ αυτά. Αρχικά κάναμε το “Fogliealgelo” και μετά -τρεις εβδομάδες πριν από το Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο- γυρίσαμε το “Occidentali’sKarma”. Είμαστε χαρούμενοι που κέρδισε και που η περιπέτεια του ίδιου και του βιντεοκλίπ θα συνεχιστεί στη Eurovision» λέει ο Βασίλης, ο οποίος γεννήθηκε στην Ιταλία, ήρθε στην Πάτρα, απ’ όπου κατάγεται ο πατέρας του, τελείωσε το Πειραματικό Λύκειο Ανθούπολης Πατρών και επέστρεψε στη γενέτειρα της μαμάς του, τη Φλωρεντία, όπου ζει μέχρι σήμερα.

«Σπούδασα κινηματογράφο στη ScuolaNazionale di CinemaIndipendente και φωτογραφία στη FondazioneStudioMarangoni. Εκανα τα πρώτα επαγγελματικά βήματά μου ως φωτογράφος και ως βοηθός διευθυντή φωτογραφίας σε μικρές παραγωγές. Επειτα πήγα στις ΗΠΑ και σπούδασα διεύθυνση φωτογραφίας για τον κινηματογράφο στο MaineMediaCollege» τονίζει.

Τα γυρίσματα του «Occidentali’sKarma» έγιναν σε ένα μικρό βουδιστικό μοναστήρι κοντά στην Πάρμα και η ομάδα, μαζί με τον Φραντσέσκο, το διασκέδασε ιδιαίτερα. «Περάσαμε τέλεια! Γνωρίζω τον Φραντσέσκο από παλιά και μπορώ να πω ότι η φήμη και η επιτυχία δεν τον έχουν αλλάξει καθόλου. Είναι πολύ καλό παιδί, πάντα ευγενικός, φιλικός και ταπεινός» αποκαλύπτει ο Βασίλης και συνεχίζει: «Ρίξαμε πολλή δουλειά. Κλειστήκαμε για δύο ημέρες σε ένα βουδιστικό μοναστήρι, το οποίο είχε επιλεγεί ως μέρος για τα γυρίσματα. Την πρώτη ημέρα ετοιμάσαμε τον φωτισμό και κάναμε πρόβες, και τη δεύτερη όλες τις λήψεις. Είχε πλάκα – ήμασταν αποκομμένοι. Οι μοναχοί μάς ετοίμαζαν φαγητό και τρώγαμε όλοι μαζί, ενώ μας φιλοξένησαν και για ύπνο. Την ημέρα των γυρισμάτων έφτασε και η υπόλοιπη μπάντα (μπάσο, keyboards και ντραμς) και αρχίσαμε αμέσως. Ο Φραντσέσκο ήταν ευχάριστος σε όλη τη διάρκεια και δεν ήταν λίγες οι φορές που γελάσαμε»

Ο Πατρινός κινηματογραφιστής, ο οποίος λατρεύει να κάνει γυρίσματα στην Ελλάδα, ετοιμάζεται να εγκαινιάσει τη δική του εταιρία παραγωγής κι έχει στόχο να αναλάβει τη διεύθυνση φωτογραφίας σε πολλά άλλα projects και φιλμ.

Και στίχοι στα αρχαία ελληνικά

Μέσα στο ιταλικό τραγούδι ακούγονται… αρχαία ελληνικά! Το πνεύμα του κομματιού έχει να κάνει με τον δυτικό τρόπο ζωής, ο οποίος έρχεται σε αντίθεση με την αρχαία, αλλά και τη βουδιστική φιλοσοφία. Ετσι, σε έναν στίχο ο Φραντσέσκο αναφέρει το «τα πάντα ρει» του Ηρακλείτου, με χαρακτηριστική προφορά, που το κάνει να ακούγεται ως… «τα πάντα ρέει»! Το τραγούδι πλησιάζει ταχύτατα τα 62.000.000 «χτυπήματα» στο YouTube.

http://www.tempo24.gr/

Όλη η επικαιρότητα