Περίεργα

Ο πιο ακριβός καφές παράγεται από περιττώματα ελέφαντα!

Ακούστε το άρθρο

Θυμάστε τον διάσημο, ακριβό καφέ Kopi Luwak που οι κόκκοι του καφέ προέρχονται από τα περιττώματα του νυκτόβιου αιλουροειδούς Luwak; Καιρός να γνωρίσετε και τον Black Ivory Coffee από περιττώματα ελέφαντα!

Στην Ταϊλάνδη που λέτε, ακολουθούν μια διαδικασία παρόμοια με της Ινδονησίας με τα αιλουροειδή Luwak, με τη διαφορά ότι εκεί τους κόκκους καφέ τους τρώνε -και στη συνέχεια τους αποβάλλουν δια της φυσικής οδού- ελέφαντες. Και σε αυτή την περίπτωση τη γευστική πινελιά στον καφέ κάνουν τα ένζυμα στο στομάχι του ζώου, που κάνουν τους κόκκους να χάνουν την οξύτητα τους και να αποκτούν πιο ήπια γεύση.

Coffeeee

Βέβαια, μπορεί τα Luwak να αγαπούν πολύ τον καφέ και να τρώνε τα ίδια τους κόκκους, επιλέγοντας τους πιο ώριμους και μυρωδάτους, στην περίπτωση των ελεφάντων πάλι, μάλλον δεν είναι και η πρώτη τους επιλογή, μιας και οι εκτροφείς αναγκάζονται να τους αναμείξουν με μπανάνες και ρύζι.

Όσο για την τσιμπημένη του τιμή, που ξεπερνάει τα 1.000€ το κιλό, οφείλεται στο γεγονός ότι η παραγωγή του είναι πολύ μικρή σε σχέση με το πόσο καφέ χρειάζεται να καταναλώσουν οι ελέφαντες. Για την ακρίβεια, ένας ελέφαντας πρέπει να φάει περί τα 33 κιλά κόκκων για να παραχθεί μόλις 1 κιλό καφέ που μπορεί να καταναλωθεί κανονικά ως ρόφημα!

black-ivory-cover

Τώρα, πώς αποφασίζει κάποιος να ταΐσει ένα ζώο με κόκκους καφές και στη συνέχεια να περιμένει να αποβάλλει τα περιττώματα του για να τα επεξεργαστεί για να παράξει καφέ και το κυριότερο, πώς υπάρχουν κάποιοι πρόθυμοι να πληρώσουν ένα τόσο μεγάλο ποσό για να πιουν τους συγκεκριμένους καφέδες, δεν μπορούμε να το απαντήσουμε, ούτε καν να το κατανοήσουμε!

πηγή

Όλη η επικαιρότητα