Κόσμος

Ο πιστός σκύλος του Τζορτζ Μπους τον συνοδεύει στην τελευταία του κατοικία

Ακούστε το άρθρο

Ήταν ο πιο πιστός του φίλος, αφότου του ανέθεσαν να προσέχει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο λίγο μετά τον θάνατο της συζύγου του, και ο Σάλι, το λαμπραντόρ που έχει εκπαιδευτεί για να βοηθάει βετεράνους, συνόδευσε σήμερα τη σορό του αφεντικού της έως την Ουάσιγκτον, για το τελευταίο του ταξίδι.

Φορώντας ένα λουράκι με τα χρώματα της αμερικανικής σημαίας, το λαμπραντόρ μεταφέρθηκε στον τερματικό σταθμό του Χιούστον, στο Τέξας, για να συνοδεύσει το φέρετρο του αφεντικού του στο προεδρικό αεροσκάφος, το Air Force One, που προσέφερε στην οικογένεια ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Αποστολή εξετελέσθη» έγραφε κάτω από μια φωτογραφία, όπου διακρίνεται ο σκύλος να είναι ξαπλωμένος δίπλα στο φέρετρο του Τζορτζ Χ.Ου Μπους, που απεβίωσε την Παρασκευή σε ηλικία 94 ετών. Η φωτογραφία αναρτήθηκε την Κυριακή στον λογαριασμό στο Instagram που δημιουργήθηκε για αυτό το ζώο συντροφιάς (sullyhwbush).

000_1BB4NV

Η ώρα της απόσυρσης δεν έχει προς το παρόν φθάσει για τον Σάλι, που πήρε το όνομά του από έναν πιλότο της πολιτικής αεροπορίας, τον Τσέσλι Σάλι Σάλενμπεργκερ, ο οποίος κατάφερε να προσυδατώσει με επιτυχία το αεροσκάφος του στον ποταμό Χάντσον, στη Νέα Υόρκη, το 2009.

Ο Σάλι, που έχει εκπαιδευτεί για να συντροφεύει και να ηρεμεί τους πρώην στρατιώτες που έχουν τραυματιστεί ή υποφέρουν από ψυχολογικά προβλήματα, θα πάει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed, κοντά στην Ουάσιγκτον.

20407498

«Ο σκύλος θα λείψει πολύ στην οικογένειά μας, όμως νιώθουμε παρηγοριά γνωρίζοντας ότι θα προσφέρει την ίδια χαρά στη νέα του κατοικία, το Walter Reed, όπως και στον 41ο» έγραψε ο γιος του 41ου προέδρου των ΗΠΑ και ο ίδιος 43ος πρόεδρος της χώρας Τζορτζ Ου. Μπους, στο Instagram. Το μήνυμά του είχε λάβει 250.000 likes έως το πρωί της Δευτέρας.

Ο Σάλι ήταν δύο χρονών όταν τον έφεραν τον Ιούνιο στον Τζορτζ Χ. Ου. Μπους Η σύζυγός του πρώην προέδρου, που έζησαν μαζί για περισσότερα από 70 χρόνια, η Μπάρμπαρα Μπους, είχε πεθάνει λίγο νωρίτερα, τον Απρίλιο.

000_1BB528
20407551
20407555
20407569

Πηγή: protothema 

Όλη η επικαιρότητα