Ελλάδα

Ο Πολάκης πρέπει να πληρώσει 2.000 ευρώ στη Βίκυ Σταμάτη για το “φτωχό νυμφίδιο”

Ακούστε το άρθρο

Στη δικαίωση της Βίκυς Σταμάτης στην αντιδικία της με τον πρώην αναπλ. υπουργό Υγείας Π. Πολάκη προχώρησε η ελληνική Δικαιοσύνη, επιβάλλοντας χρηματική ικανοποίηση 2.000 ευρώ για ηθική βλάβη.

Με την υπ’ αριθμ. 2327/2019 απόφαση, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθήνας επέβαλε την επίμαχη αποζημίωση για την υβριστική ανάρτηση του Π. Πολάκη μέσω Facebook.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το νομικό γραφείο του Ν. Αγαπηνού, «η απόφαση δικαίωσε ηθικά απολύτως την κυρία Σταμάτη, αναγνωρίζοντας ότι «προέκυψε σαφώς σκοπός εξύβρισης, αφού σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν οι εκφράσεις του και ο τρόπος διατύπωσής τους κατά το ύφος τους με την δημόσιο λόγο με τον οποίο πρέπει να εκφράζεται δημοσίως ένας πολιτικό. Αναγνωρίστηκε μάλιστα η παράνομη και υπαίτια προσβολή της προσωπικότητας της ενάγουσας ως προς την τιμή και υπόληψή της».»

Παράλληλα, αναφέρει ότι η απόφαση «έλυσε και το φλέγον νομικό ζήτημα, εάν χρειάζεται ο προσβληθείς από ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα να επιδίδει κατά πρώτον εξώδικο στον εναγόμενο ζητώντας την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστην όπως επιβάλλεται στον  έντυπο τύπο και στις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές. Το Δικαστήριο έκρινε κατά πλειοψηφία ότι δεν έχει ανάλογη εφαρμογή η ανωτέρω δικονομική πρόβλεψη όταν η προσβολή τελείται μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης «facebook» καθότι ο σκοπός των αναρτήσεων του χρήστη δεν συνάδει με τον σκοπό των ενημερωτικών δημοσιεύσεων στον έντυπο τύπο και στις ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές».

Η αγωγή που είχε καταθέσει η Βίκυ Σταμάτη ζητώντας το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, αφορούσε σε ανάρτηση του Π. Πολάκη στον προσωπικό του λογαριασμό, όπου αναφερόταν: «Είδα τη φωτογραφία με το προτεταμένο μεσαίο δάχτυλο της (κυρίας) Σταμάτη και μου ‘ρθε στο μυαλό η εξής λεζάντα: “Όταν το φτωχό νυμφίδιο αφού γίνει νεόπλουτο τσουλί ,τα χάνει όλα και (ξανά)μπαίνει φυλακή ,χαιρετάει όπως έμαθε να φέρεται προς το “λαουτζίκο” όταν όταν στο δεύτερο κλεψιμαίικο στάδιο της ασήμαντης και άχρηστης ύπαρξης της”».

via

Όλη η επικαιρότητα