Ελλάδα Πολιτική

Ο πολιτικός κόσμος για την επέτειο της τραγωδίας στη Marfin

Ακούστε το άρθρο

Σαν σήμερα, στις 5 Μαΐου του 2010, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον εμπρησμό της τράπεζας Marfin στην οδό Σταδίου κατά τη διάρκεια επεισοδίων στη μεγάλη πορεία εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών κατά του μνημονίου.

Με αφορμή την τραγική αυτή επέτειο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, προχώρησε σε σχετική ανάρτηση στο Twitter: «Αγγελική Παπαθανασοπούλου, Παρασκευή Ζούλια, Επαμεινώνδας Τσάκαλης. Πέρασαν 9 χρόνια από τη δολοφονία τους, 9 χρόνια χωρίς να έχει αποδοθεί Δικαιοσύνη. Δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ».

Ανάλογη ανάρτηση έγινε και από τον λογαριασμό του Σταύρου Θεοδωράκη, επικεφαλής του Ποταμιού. «Ξανά εδώ. Για την Παρασκευή, την Αγγελική, τον Επαμεινώνδα. Αλλά και για αυτούς που έβαλαν τη φωτιά, αυτούς που εμπόδισαν την πυροσβεστική, αυτούς που φώναζαν “αφήστε τους να καούν”. Να ξέρουν ότι δεν ξεχνάμε το έγκλημά τους. Θα ζουν πάντα με τους εφιάλτες τους», έγραψε.

«5 Μάη 2010. Εμπρησμός Marfin. Τρεις ψυχές ζητούν δικαίωση.

Τρεις ψυχές, που χάθηκαν άδικα από δολοφονικά χέρια, που κρατούσαν μολότοφ.

Ας το έχουν αυτό καλά στο μυαλό τους οι ιθύνοντες του υπουργείου Δικαιοσύνης, που τολμά να προτείνει την υποβάθμιση του κακουργήματος της κατασκευής και κατοχής μολότοφ απλά σε πλημμέλημα.

Ας έχουμε όλοι μας υπόψη, ότι, όταν υπάρχουν κοινωνικές εντάσεις, κάποια οργανωμένα κυκλώματα το εκμεταλλεύονται. Κάποιοι, για να πετύχουν οικονομικούς ή πολιτικούς σκοπούς, γίνονται, τάχα, ανώνυμο πλήθος και σκοτώνουν… την ελευθερία, τη δημοκρατία, τον συνάνθρωπο.

Απέναντι σε αυτούς ο λαός ενώνεται. Ας το έχουν και αυτοί υπόψη τους…» δήλωσε και ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νίκος Μαυραγάνης.

Πηγή: newsbeast

Όλη η επικαιρότητα