Super league

Ο Πρίγιοβιτς λύτρωσε τον ΠΑΟΚ, 1-0 τον Παναιτωλικό

Ακούστε το άρθρο

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 1-0 του Παναιτωλικού στην Τούμπα, σε αναμέτρηση για την 4η αγωνιστική της Super League. Το μοναδικό τέρμα του αγώνα σημείωσε ο Πρίγιοβιτς στο 75΄. Με περιορισμένη αγωνιστικότητα και χωρίς σχεδιασμό ξεκίνησε τον αγώνα ο Δικέφαλος απέναντι σε έναν Παναιτωλικό που είχε καλύτερη οργάνωση, ήταν πιο διαβασμένος και διεκδίκησε στο γήπεδο χώρους και επιθέσεις.

Σταδιακά ο γηπεδούχος ΠΑΟΚ συνέχισε με το ίδιο άνευρο τέμπο, με ελλειπή οργάνωση και αναιμικές επιθέσεις που δεν ολοκληρώνονταν. Οι Αγρινιώτες με καλή αμυντική διάταξη, όπου οι Μόρας και Μιχάϊ κρατούσαν την λειτουργία της γραμμής, έβγαιναν σε τακτά διαστήματα στην αντεπίθεση αλλά και αυτοί χωρίς να φτάνουν στην δημιουργία ευκαιριών έδειχναν πιο αποφασιστικοί και δραστήριοι.

Σ’ αυτό το πρώτο 45λεπτο η καλύτερη στιγμή για τους γηπεδούχους καταγράφεται στο 35′. Ο Λέοβατς έστειλε σέντρα μέσα από την περιοχή ο Μακ έκανε κακό πλασέ, η μπάλα κόντραρε όμως, και ο Κυριακίδης μπλόκαρε πριν αυτή περασει την γραμμή.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν κι αυτοί μια καλή στιγμή στο 18′. Ο Κλέσιο σούταρε, αλλά ο Ρέι μπλόκαρε χωρίς δυσκολία. Νωρίς στην επανάληψη ο Λουτσέσκου ανακάτεψε το σχήμα του με την προσθήκη του Πέλκα αντί του Μακ και στο 54′ ο Μάτος πλησίασε στην εστία του Κυριακίδη, αλλά το τελικό του σουτ, απομακρύνθηκε αρχικά από τον Κυριακίδη και στην συνέχεια από τους αμυντικούς του Παναιτωλικού.

Στο 61′ και με κατοχή μπάλας στο σημείο εκείνο 61% ο ΠΑΟΚ δημιούργησε και έχασε διπλή ευκαιρία, όταν την κεφαλιά του Μάτος εξουδετέρωσε αρχικά ο Κυριακίδης και στην συνέχεια της φάσης το σουτ του Πέλκα απέκρουσε πάνω στη γραμμή ο Μόρας.

Ο Λουτσέσκου ανέβασε ακόμα πιο επιθετικά την ομάδα του περνώντας από το 63′ τον Αντρέ Βιεϊρίνια στον αγώνα και ο Πορτογάλος έφτασε κοντά στο γκολ πέντε λεπτά αργότερα αλλά η κεφαλιά του από την περιοχή εξουδετερώθηκε από τον Κυριακίδη.

Ο ΠΑΟΚ με τις δυο αλλαγές ανέβασε την απόδοση του και στο 75′ έφτασε στο γκολ με υπέροχη κεφαλιά του Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς, μετά από φάουλ του Τσίμιροτ. Ο Σέρβος νίκησε στον αέρα του αμυντικούς του Παναιτωλικού και τον πολύ θετικό σήμερα Κυριακίδη ανοίγοντας το σκορ με υποδειγματικό τρόπο.

Ο Παναιτωλικός μετά το εις βάρος του γκολ πίεσε για την ισοφάριση και στο 94′ έφθσε κοντά σε αυτό, αλλά το φάουλ σουτ του Ρόσα αποκρούει ο Ρέϊ προ του Μαρκόφσκι, για να λήξει το παιχνίδι λίγο αργότερα με την αγχωτική αλλά πολύτιμη νίκη του ΠΑΟΚ που και πάλι δεν ικανοποίησε με την απόδοση του.

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Κίτρινες: Πέλκας- Μπεχαράνο, Κλέσιο

ΠΑΟΚ: Ρέι, Λέοβατς, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Κάτσε (63′ Βιεϊρίνια), Τσίμιροτ, Μακ (52′ Πέλκας), Τζάλμα, Ελ Καντουρί και Πρίγιοβιτς (80′ Κουλούρης).

Παναιτωλικός: 
Κυριακίδης, Ρότσα, Μίχαι, Μόρας, Μαρινάκης, Πάουλο, Μπεχαράνο (73′ Μπράβο), Ρόσα, Λόπες (79′ Μάζουρεκ), Κλέσιο και Ντίας (72′ Μαρκόφσκι).

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα