Υγεία

Ο πρώτος νεκρός από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα!

neilos.jpg
Ακούστε το άρθρο
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος στη χώρα μας που αποδίδεται στον ιό του Δυτικού Νείλου.
Ο άτυχος άντρας ήταν ηλικίας 81 ετών και κατοικούσε στο Πόρτο Ράφτη. Επασχε από στεφανιαία νόσο.
Σύμφωνα με πληροφορίες είχε επισκεφθεί, την περασμένη Κυριακή, ορισμένα από τα κέντρα υγείας της περιοχής αλλά δεν αναγνώρισαν τα συμπτώματα, με αποτέλεσμα να μη του παρασχεθεί αποτελεσματική βοήθεια ενώ κατέλειξε, την ίδια μέρα, στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ.
 
Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα έχουν διαγνωστεί τριάντα πέντε (35) κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Από αυτά τα 21 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (εγκεφαλίτιδα ή και μηνιγγίτιδα ή και οξεία χαλαρή παράλυση), ενώ τα άλλα 14 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα).
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι δήμοι υψηλού κινδύνου για τη μετάδοση του ιού στην Αττική είναι οι εξής: Σπάτα – Αρτέμιδα, Παιανία, Παλλήνη, Μαρκόπουλο – Μεσογαίας, Ραφήνα – Πικέρμι, Ηράκλειο, Μαρούσι, Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Πεντέλη, Αγία Παρασκευή και Γαλάτσι.
 
Στην υπόλοιπη χώρα οι επίμαχες περιοχές είναι: Μενεμένη – Αμπελόκηποι, Εύοσμος – Κορδελιό, Ωαραιόκαστρο, 1ο Δημοτικό Διαμέρισμα Θεσσαλονίκης, Χαλκηδόνα και Δέλτα (Θεσσαλονίκη). Επίσης, οι δήμοι Τοπείρου, Αβδήρων και Ξάνθης (Ξάνθη), οι δήμοι Αλεξάνδρειας και Βέροιας (Βέροια), ο δήμος Πέλλας και ο δήμος Νέστου (Καβάλας).
 
Το ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζει στους κατοίκους των περιοχών να λαμβάνουν ατομικά μέτρα προστασίας από τα κουνούπια.
 
Πηγή: tovima.gr

Όλη η επικαιρότητα