Ηλεία Πολιτισμός

«Ο Ψύλλος» και πάλι στα Διάσελλα!

Ακούστε το άρθρο

Μάρτυρες μιας ιδιαίτερης στιγμής έγιναν προχθές το βράδυ οι πολίτες των Διασέλλων του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, αφού πραγματοποιήθηκε προβολή της ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη και συγγραφέα με καταγωγή από τα Διάσελλα Δημήτρη Σπύρου, «Ο Ψύλλος», στην κεντρική πλατεία του χωρίου.

Η ταινία προβλήθηκε στο πλαίσιο προβολών παιδικών και νεανικών ταινιών που κάνει σε χωριά της Ηλείας το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους κάθε καλοκαίρι, συγκεντρώνοντας την προσοχή μικρών και μεγάλων που την παρακολούθησαν με ιδιαίτερη χαρά, κάνοντας ένα όμορφο ταξίδι στο παρελθόν 30 χρόνια μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων της.

Μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook, ο πρόεδρος της ΤΚ Διασέλλων Κώστας Βασιλακόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του και ευχαρίστησε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας που ακόμα μια χρονιά έδωσε το παρόν και για δυο ώρες «ταξίδεψε» τον κόσμο στις παλιές εποχές. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Πέρασαν 30 ολόκληρα χρόνια απ τα γυρίσματα της Ταινίας «Ο Ψύλλος». Της δικιάς μας ταινίας. Του δικού μας Δημήτρη Σπύρου. Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν να μην την τιμήσουμε σήμερα στην πλατεία του χωριού μας. Ευχαριστούμε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας που για ακόμα μία χρονιά ήταν εδώ και όλοι μαζί έστω για δύο ώρες ξαναγυρίσαμε σε εκείνη την εποχή».

Όλη η επικαιρότητα