Ηλεία

Ο Πύργος όλοι εμείς: Καμία καθυστέρηση στην κατασκευή του δρόμου Πύργου – Πατρών

Ακούστε το άρθρο

Είναι θετικό το γεγονός ότι σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου, τα Δημοτικά Συμβούλια των υπόλοιπων Δήμων  του Νομού μας καθώς και λοιποί φορείς της περιοχής, απαιτούν από την νέα κυβέρνηση την απρόσκοπτη κατασκευή του δρόμου Πύργου-Πατρών. Ένα έργο που έχει τρομερή ανάγκη ο τόπος μας και που δεν πρέπει να καθυστερεί πόσο μάλλον να χαθεί!

Με τις τελευταίες εξαγγελίες του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή αφήνονται έντονες αιχμές για τη συνολική αναθεώρηση του έργου, την ακυρώση δηλ. των υφιστάμενων συμβασιοποιημένων και μη εργολαβιών και την επαναδημοπράτηση του έργου. Αυτή η ενέργεια όχι μόνο θα καθυστερήσει κατά πολύ την κατασκευή του δρόμου αλλά θέτει και σε τρομερό κίνδυνο την ίδια την χρηματοδότησή του. Και αυτό διότι απαιτείται εκ νέου έγκριση από την Κομισιόν σε περίπτωση τροποποίησης του έργου, έχοντας ως δεδομένο ότι η Κομισιόν ήταν κατ’ αρχήν αντίθετη στη χρηματοδότηση του έργου ως κλειστού αυτοκινητοδρόμου, προτείνοντας την κατασκευή του ως οδικό άξονα ταχείας κυκλοφορίας, δηλαδή την βελτίωση του υπάρχοντα δρόμου. Ειδικά στην περίπτωση που υπάρξει και αύξηση στον προϋπολογισμό του έργου, είναι πολύ πιθανό να βρεθούμε αντιμέτωποι με δυσάρεστες εκπλήξεις και αναβολή του έργου! Είναι απολύτως λογικό να συμβασιοποιηθούν και οι τελευταιες εργολαβίες που εκκρεμούν (3 από τις 8 συνολικά) και η άμεση έναρξη των εργασιών.

Καλούμε τους αρμόδιους φορείς, τους Δήμους της περιοχής μας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τους συμπολίτες μας να εκφράσουμε με δυναμικές κινητοποιήσεις την εναντίωσή μας απέναντι στις στοχεύσεις της νέας κυβέρνησης. Όλοι μαζί άμεσα να προβούμε σε κινητοποιήσεις- συλλαλητήρια υπέρ της κατασκευής του δρόμου Πύργου-Πατρών χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις και αναθεωρήσεις του έργου. Ο τόπος μας δεν αντέχει άλλο φόρο αίματος, άλλες χαμένες ευκαιρίες και αναπτυξιακά έργα που σταματούν στις παρυφές του Νομού μας.

 

 

Ο ΠΥΡΓΟΣ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΥΡΓΟΥ

Όλη η επικαιρότητα