Ηλεία

«Ο Πύργος τη νέα χρονιά θα είναι μια αγνώριστη πόλη στον τομέα του τουρισμού»

Ακούστε το άρθρο

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΑΒΡΙΛΗ ΛΙΑΤΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ¨ΤΕΛΧΙΣ ΙΚΕ”

  • Τόνισε ο απερχόμενος δήμαρχος, που στάθηκε και στην βελτίωση των συνθηκών έλευσης των τουριστών στην πόλη

O Δήμαρχος Πύργου κ. Γαβριήλ Λιατσής είχε συνάντηση χθες με τον εκπρόσωπο της εταιρείας ¨ΤΕΛΧΙΣ ΙΚΕ” (είναι η εταιρία που διακινεί του τουρίστες στον Πύργο) κ. Χρήστο Κόλλια.

Ο κ. Λιατσής τόνισε ότι στον χρόνο που είχε δεσμευτεί είναι έτοιμο και το λαογραφικό μουσείο και η πινακοθήκη στο δημοτικό μέγαρο, για να τα επισκέπτονται οι τουρίστες. Έτσι από την Δευτέρα που θα αρχίσουν να έρχονται και επίσημα τουρίστες στον Πύργο, θα μπορούν να ξεναγούνται εκεί και μάλιστα θα διατεθεί και το ένα ανσασέρ για χρήση από τους τουρίστες.

Ο κ. Λιατσής τόνισε ακόμη ότι επικοινώνησε με τον ταξίαρχο κ. Μαρτζάκλη, διοικητή της Α.Δ. Ηλείας και τον ενημέρωσε για κάποιες περιπτώσεις παραβατικής συμπεριφοράς που παρουσιάζεται κατά την αποβίβαση των τουριστών στο σημείο στην Μανωλοπουλου που έχει οριστεί ως στάση.

Επίσης στάθηκε στην παράλειψη της Περιφέρειας να μην έχει ενεργοποιήσει τα φανάρια στην Μανωλοπούλου, και πήρε την διαβεβαίωση από τον κ. Μαρτζάκλη ότι η τροχαία θα δώσει ιδιαίτερη βάση στην διευθέτηση όποιων προβλημάτων υπάρξουν.
Επισήμανε ακόμη ότι ο νέος δήμαρχος αλλά και ο κ. Πετρόπουλος, πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου, θα κάνουν ότι μπορούν για να διευκολύνουν την ξενάγηση των τουριστών στον Πύργο.

Ο κ. Λιατσής στάθηκε ακόμη στα έργα που θα ξεμπλοκάρουν, ιδίως για την πλατεία του Πύργου, με την βοήθεια και του νέου περιφερειάρχη και θα κάνουν τον Πύργο έναν πανέμορφο προορισμό, ενώ χαρακτήρισε συγκινητική την ανταπόκριση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού στο έγγραφο που του έστειλε, να είναι ανοικτοί οι τρεις ναοί, του Αγίου Νικολάου, της Αγίας Κυριακής και του Αγίου Αθανασίου, για να μπορούν να τους επισκέπτονται οι τουρίστες.

«Ο Πύργος τη νέα χρονιά θα είναι μια αγνώριστη πόλη στον τομέα του τουρισμού» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λιατσής.

Τέλος ο κ. Λιατσής ανέφερε πως υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλες εταιρίες να φέρουν τουρίστες από το Κατάκολο στον Πύργο, ενώ ζήτησε από τη νέα δημοτική αρχή να κάνει κάποιες πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα δίνουν ένα πρόσθετο ενδιαφέρον.

Από την πλευρά του ο κ. Χρήστος Κόλλιας τόνισε πως από την 1η Αυγούστου μέχρι χθες έχουν έρθει 3.200 τουρίστες στον Πύργο και τον έχουν περπατήσει.

Αυτοί οι άνθρωποι έχουν δώσει ζωή στον Πύργο, ανέφερε ο κ. Κόλλιας, που χαρακτήρισε άψογη την έως τώρα συνεργασία με τον δήμο, ενώ στάθηκε στην ανάγκη να βοηθήσουν όλοι στην πόλη, οι τουρίστες που έρχονται να φεύγουν ευχαριστημένοι.

Έτσι ώστε να έρθει πιο πολύς κόσμος στο μέλλον.

Όλη η επικαιρότητα