Εκκλησία Ηλεία

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Γερμανός είναι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ για τον άνθρωπο…

Ακούστε το άρθρο

«Όταν ήμουν δέκα χρονών είδα την φτώχεια και τον πόλεμο της κατοχής. Ο χυλός ήταν το αγαπημένο μας φαγητό όταν το χύλωνε η αξέχαστη μάνα μου Κωνσταντίνα. Ήταν για μένα και τα αδέλφια μου το πιο νόστιμο φαγητό που μας χόρταινε…».

Θυμόταν κάθε στιγμή του χθες, και την εποχή την δύσκολη. Ο καλύτερος σύμμαχος ήταν, ο Θεός και η πίστη του σε Εκείνον. Κομβικός στόχος της λαμπερής διαδρομής του ήταν να κάνει πράξη το παιδικό του όνειρο, να βοηθά τους ανήμπορους.

Να στηρίξει την ανώτερη χριστιανική αγάπη και δοτικότητα καθαγιάζοντας και αποδεικνύοντας ότι μόνο η τρυφερότητα και η ανυστερόβουλη αλληλεγγύη μπορούν να μας σώσουν από τούτον τον παράλογο, αλλοτριωμένο & βέβηλο κόσμο.

Και όμως ο ευαίσθητος Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Γερμανός αναζήτησε με τη στιβαρή του προσωπικότητα απλούς και αδιάφθορους λαϊκούς αλλά σημαντικούς ανθρώπους που με το μεγαλείο της καρδιάς τους έγιναν όλοι δωρητές. Έτσι δημιουργήθηκαν τα μεγάλα ιδρύματα που εκεί φωλιάζει «η σιωπή» της προσφοράς του με την ανθρώπινη αξία. Εκεί απαλύνει την απαισιοδοξία για την ζωή και τη μεταμορφώνει σε αισιοδοξία. Στη ρεαλιστική πραγματικότητα πάνω στην ιδέα του μονογενούς Θεού που τοποθετείται ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Γερμανός δίνοντας ΑΓΑΠΗ & βοήθεια. Έχει ευλογηθεί από τον Θεό να κάνει πράξη την αγάπη του.

Η βαθιά αγάπη του είναι η μοναδική ηθική του, που την νιώθει με το έλεός του, την συμπόνοια του και την ενσυναίσθηση του γιατί ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Γερμανός είναι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ για τον άνθρωπο…

Όλη η επικαιρότητα