Ο Σλούκας ελπίζει σε «happy end» με την Εθνική στο Eurobasket

Ο Κώστας Σλούκας επέστρεψε στην Εθνική ομάδα μετά από την απουσία του πέρυσι και μίλησε για τα πρώτα του συμπεράσματα, μετά την προετοιμασία των παικτών στο Καρπενήσι.

Ο διεθνής άσος της Φενέρμπαχτσε μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ, ευχόμενος για την καλύτερη δυνατή πορεία της Εθνικής στο προσεχές Eurobasket (31/08-17/09), ενώ τόνισε πως όλοι δουλεύουν για να δημιουργήσουν το ιδανικό μίγμα.

Το πρώτο στάδιο ολοκληρώθηκε και οι διεθνείς επιστρέφουν την Τρίτη (1/8) από το Καρπενήσι, με τις προσπάθειες πλέον να αναμένεται να ενταθούν προκειμένου σιγά-σιγά η ομάδα να αποκτήσει την ομοιογένεια, ενώ σύντομα θα λάβουν σειρά και τα πρώτα φιλικά.

Οι δηλώσεις του Σλούκα:

«Είναι φανερό σε όλους ότι η ομάδα έχει πολύ καλό υλικό και ένα έμπειρο τεχνικό τιμ. Δουλέψαμε με όρεξη, δουλέψαμε καλά, κάναμε σωστή αρχή σε μια ομάδα η οποία πάντα έχει μεγάλες προσδοκίες.

Τελειώσαμε ένα στάδιο με επιτυχία και σταδιακά θα μπούμε στη διαδικασία των αγώνων προετοιμασίας, στα οποία σίγουρα δεν θα είμαστε έτοιμοι στα πρώτα, αλλά σιγά-σιγά θα βρούμε τον ρυθμό μας μέσα από αυτά», είπε αρχικά και συνέχισε.

Για το γεγονός πως δεν υπάρχουν πλέον απουσίες στην ομάδα, είπε:«Εγώ είχα έναν τραυματισμό πέρυσι και δεν μπόρεσα να ανταποκριθώ στην κλήση της Εθνικής, της ομάδας που είναι κάτι πολύ μεγάλο και που προσφέρει πολύ μεγάλη χαρά και τιμή όταν συμμετέχεις σε αυτή.

Όπως είπα και πριν, το υλικό που υπάρχει είναι πολύ καλό, πολλοί καλοί παίκτες και μεγάλη ποικιλία, δυνατότητα εναλλαγών.

Από μόνο του βέβαια αυτό δεν λέει κάτι, αφού και τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε υλικό, αλλά δεν καταφέραμε να φτάσουμε σε μια διάκριση που επιθυμούμε όλοι. Παίζουν πολλά πράγματα τον ρόλο τους, μακάρι φέτος η κατάληξη να είναι καλύτερη».

Για τα αποκαλυπτήρια της Εθνικής στο τουρνουά της Πάτρας και την ανυπομονησία του κόσμου να δει την ομάδα, υποστήριξε: «Αυτό είναι ένα γεγονός, το βλέπουμε πάντα ότι ο κόσμος αγκαλιάζει την Εθνική, την αγαπάει, την ωθεί και δίνει ένα έξτρα κίνητρο σε όλους μας, η παρουσία του στο γήπεδο μας βοηθάει να παίξουμε καλύτερα.

Είμαστε βέβαιοι για την υποδοχή που θα υπάρξει, αν και ξέρουμε ότι εμείς πρέπει να κάνουμε το ίδιο καλά τη δουλειά μας είτε μπροστά στο κοινό μας είτε μακριά από αυτό, αφού κακά τα ψέματα, οι στόχοι της Εθνικής είναι αρκετά υψηλοί».

Τέλος, για το τι να περιμένει ο κόσμος αγωνιστικά, ώστε η ομάδα να διεκδικήσει τους στόχους της, κατέληξε: «Σε ό,τι αφορά το Ευρωμπάσκετ, θα πρέπει να διεκδικήσουμε μια πολύ καλή θέση στον όμιλο και μετά εννοείται να περάσουμε το πρώτο χιαστί για λόγους ουσίας αλλά και ψυχολογίας.

Σε ό,τι αφορά το τι μπορούμε να δείξουμε στο παρκέ, νομίζω ότι υπάρχει το υλικό και η δυνατότητα να παίξουμε και γρήγορο και αποτελεσματικό μπάσκετ, υπάρχουν παίκτες με μεγάλες εμπειρίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, υπάρχουν και πολύ αθλητικοί παίκτες και δουλεύουμε για να δημιουργήσουμε το ιδανικό μίγμα».

Newsroom ΔΟΛ