Ο Συνήγορος του Παιδιού επισκέφθηκε το Αβερώφειο Γυμνάσιο-Λύκειο Αλεξανδρείας

2250993_orig.png

Ο Συνήγορος επισκέφθηκε το Κάιρο προσκεκλημένος της UNICEF, με σκοπό να παρουσιάσει σε τοπικούς παράγοντες τις εμπειρίες του και τον τρόπο δουλειάς του, σχετικά με την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού.

Με αυτή την αφορμή, επισκέφτηκε και το σχολείο της Αλεξάνδρειας. Ο κος Γ. Μόσχος και οι συνεργάτιδές του Ν. Μπαφέ και Α. Ρούτση βρέθηκαν κοντά στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις μαθήτριες του Αβερώφειου Γυμνασίου και Λυκείου και συζήτησαν μαζί τους σχετικά με τη ζωή τους και τα δικαιώματα των παιδιών.

Στο σχολείο φοιτούν παιδιά της Ελληνικής ομογένειας στην Αίγυπτο και παιδιά Αιγυπτιακής καταγωγής που είχαν ζήσει για πολλά χρόνια στην Ελλάδα, τα οποία επιστρέφοντας στη χώρα τους με τους γονείς τους, θέλησαν να συνεχίσουν την επαφή τους με την Ελληνική εκπαίδευση.

Οι συζητήσεις με τα παιδιά ήταν πολύ ενδιαφέρουσες και έφεραν το Συνήγορο πιο κοντά στις συνθήκες ζωής των παιδιών στην πόλη, στην οποία στο παρελθόν άνθισε ο Ελληνικός πολιτισμός, τα γράμματα και το εμπόριο.

Μετά την συζήτηση, τα παιδιά χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες και δημιούργησαν χάρτινες βάρκες πάνω στις οποίες έγραψαν μηνύματα για να τα στείλουν σε συνομήλικους μαθητές και μαθήτριες στην Ελλάδα. Οι βάρκες τους είχαν ονομασία “Δικαιώματα”, “Αλλαγές”, “Φιλία” και “Δώρα”. Σύντομα ο Συνήγορος θα παρουσιάσει τις όμορφες αυτές βάρκες σε ομάδες μαθητών στην Αθήνα, με σκοπό να ενημερωθούν για το σχολείο και τα παιδιά της Αλεξάνδρειας και να επικοινωνήσουν με το δικό τους τρόπο μαζί τους.

 

Βάσω Ν. Χαριτοπούλου

vasso-charitopoulou@hotmail.com

πηγή: www.ekalexandria.com