Μουσική

Ο θρύλος της ροκ, Έρικ Μπάρτον θα ανέβει στη σκηνή του Rockwave

o_thrylos_tis_rok_erik_mparton_tha_anevei_sti_skini_toy_rockwave.jpg
Ακούστε το άρθρο

Τα 19 του χρόνια κλείνει το μουσικό φεστιβάλ Rockwave Festival. Έρικ Μπάρτον, Calexico και Woodkid, καθώς και δεκάδες άλλοι καλλιτέχνες θα ανέβουν στη σκηνή του TerraVibe Park στη Μαλακάσα την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Ιουλίου.

Συγκροτήματα, ερμηνευτές, παραγωγοί, djς και τραγουδοποιοί από ολόκληρο το φάσμα της μουσικής θα συνυπάρξουν σε μια μουσική γιορτή.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση της Didi Music, της διοργανώτριας εταιρείας του Rockwave Festival, και γιορτάζοντας τα 19 χρόνια του φεστιβάλ, ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης Νίκος Λώρης, μοιράστηκε με το κοινό που βρέθηκε στο Stage Volume 1 για την συνέντευξη Τύπου, τις αναμνήσεις του από το πρώτο εκείνο φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 1996.

«Ήταν αδιανόητο να σκεφτείς τα πρώτα εκείνα χρόνια, ότι θα μπορούσαμε κάποια στιγμή να δούμε τόσα πολλά μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, μαζί σε ένα φεστιβάλ. Το Rockwave ήταν ουσιαστικά ο δούρειος ίππος για να εισέλθει η Ελλάδα στον χώρο των μεγάλων καλλιτεχνών» είπε ο Νίκος Λώρης.

Μαζί όμως με το φεστιβάλ, φέτος -σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών- θα γιορτάσουν με δωρεάν εισιτήρια και οι σημερινοί 19χρονοι που γεννήθηκαν τις ημέρες που διεξήχθη το πρώτο φεστιβάλ (12, 13, 14 Ιουλίου 1996), με σκοπό «να γνωρίσουν λίγο καλύτερα το Rockwave Festival».

Στο φετινό Rockwave Festival, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τα «rocking blues» του αγαπημένου -του ελληνικού κοινού- Έρικ Μπάρτον, ο οποίος επισκέφτηκε τελευταία φορά την Ελλάδα πριν από έναν περίπου χρόνο για τρεις εμφανίσεις στο Half Note Jazz Club, στα πλαίσια της κυκλοφορίας του άλμπουμ του «Til Your River Runs Dry».

Ο Έρικ Μπάρτον, ο οποίος έφθασε την Τετάρτη στην Αθήνα, δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τους διοργανωτές -στον χώρο που πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου- ότι ανυπομονεί να εμφανιστεί στο TerraVibe Park και ότι περιμένει να δει στη συναυλία του «αυτή την ωραία τρέλα, που ξεχωρίζει τους Έλληνες».

Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ προστίθεται και το θεαματικό σόου του πρωτοπόρου Woodkid, οι δημοφιλείς για την Ελλάδα Calexico, που συνδυάζουν τις κάντρι κιθάρες με τα mariachi πνευστά, οι νοσταλγικές επιτυχίες των Godfathers, το «αντάμωμα» της Hip hop σκηνής με προεξάρχοντες τους Active Member, τους indie rockers Little Barrie, DJs και διεθνούς φήμης παραγωγοί της ηλεκτρονικής μουσικής, όπως οι Booka Shade, o Roni Size και ο Timo Maas αλλά και 4 δημοφιλείς μπάντες της ελληνικής ροκ σκηνής, οι V.I.C, οι Beggar’s Blues Diary, οιChinese Basement και οι Greeklish Babylon.

Στο Rockwave θα κάνουν την εμφάνισή τους και δύο «εγχώριοι» καλλιτέχνες αγαπητοί στο ελληνικό κοινό, ο Γιάννης Χαρούλης και η Nατάσσα Μποφίλιου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Παρασκευή 11 Ιουλίου

Under the Roof of Terra Stage

Active Member

Νικήτας Κλιντ Moriginal & Fleck

Rodney P & Dj Skitz

Razastarr

Βαβυλώνα

Ταφ Λαθος

Noova Groova

Ground Zero

Στιχοπλοκές

Normatraxx Sound System (MCD, DJ K, DJ Marble)

Vibe Stage

Timo Maas (Midnight Show)

Roni Size & MC Youngman (Midnight Show)

Eric Burdon

The Godfathers

Vic

Beggars Blues Diary

Σάββατο 12 Ιουλίου

Under the Roof of Terra Stage

Γιάννης Χαρούλης

Νατάσσα Μποφίλιου

Greeklish Babylon

Vibe Stage

Booka Shade (Midnight Show)

Woodkid

Calexico

Little Barrie

Chinese Basement

Τα εισιτήρια για το Rockwave Festival κοστίζουν 18 ευρώ ανά ημέρα μέχρι εξαντλήσεως τους όταν και η τιμή τους θα διαμορφωθεί στα 20 ευρώ, ενώ για το διήμερο κοστίζουν 30 ευρώ.

H προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει σε επιλεγμένα σημεία σε Αθήνα: Ticket House (Πανεπιστημίου 42 ,εντός της στοάς), Reload Stores (Πανεπιστημίου 54).

Θεσσαλονίκη: Ticket House -νέο κατάστημα (Πλ. Αριστοτέλους 5), Musicland (Μητροπόλεως 102), ηλεκτρονικά από τις ιστοσελίδες www.ticketpro.gr και www.tickethouse.gr.

Για την άνετη μεταφορά του κοινού προς και από το TerraVibe Park για τις ημέρες του Rockwave Festival, η διοργανώτρια εταιρία συνεργάζεται με τα λεωφορεία της Apollon Association. Τα λεωφορεία για το TerraVibe Park θα ξεκινούν από τον σταθμό Λαρίσης και το σταθμό του μετρό Ελληνικού. Το πρώτο δρομολόγιο θα ξεκινά στις 16:00 και τα επόμενα ανά μισή ώρα, με τελευταίο δρομολόγιο στις 21.00 .

Οι τιμές για τα εισιτήρια των λεωφορείων είναι: 6 ευρώ με επιστροφή και αναχώρηση από το Σταθμό Λαρίσης, 4 ευρώ με μονή διαδρομή και 8 ευρώ με επιστροφή και αναχώρηση από το Μετρό Ελληνικού, 5 ευρώ με μονή διαδρομή.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα