Κόσμος

Ο Τραμπ διαψεύδει δημοσίευμα για ζημίες 1 δισ. δολαρίων στις επιχειρήσεις του

Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε fake news δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times που ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις του υπέστησαν ζημίες 1 δισ. δολαρίων μέσα σε μια δεκαετία

“Fake News”: με την αγαπημένη του έκφραση απάντησε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο άρθρο της εφημερίδας New York Times που υποστήριζε ότι τη δεκαετία 1985 – 1994 οι επιχειρήσεις του υπέστησαν ζημία άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

“Αυτές οι παμπάλαιες και πολύ ανακριβείς πληροφορίες δεν είναι παρά μια επίθεση των Fake News”, έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος, αναφερόμενος στο δημοσίευμα το οποίο βασιζόταν σε φορολογικά έγγραφα.

Σύμφωνα με την έρευνα της εφημερίδας, η οικονομική υγεία των εταιρειών του αλλά και του ιδίου είχε φτάσει τότε σε “καταστροφικό” σημείο. Ο Τραμπ, γράφει το δημοσίευμα, έχασε τόσα πολλά χρήματα που δεν πλήρωσε φόρο εισοδήματος για τα οκτώ από τα δέκα αυτά χρόνια.

Απαντώντας, ο Τραμπ υποστηρίζει ότι την εποχή εκείνη οι κτηματομεσίτες κατέφευγαν σε μια πρακτική υποτίμησης, όσον το δυνατόν περισσότερο, του ενεργητικού τους, ώστε να παρουσιάζουν απώλειες και να μην πληρώνουν φόρους. “Ήταν η συνήθης πρακτική”, επέμεινε.

Την Τρίτη, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ αρνήθηκε να παραδώσει στο Κογκρέσο τις φορολογικές δηλώσεις του προέδρου, εντείνοντας το μπρα-ντε-φερ με τους Δημοκρατικούς που ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Όλη η επικαιρότητα