Κόσμος

Ο Τραμπ ‘διώχνει’ την Celestyal Cruises από την Κούβα

Ακούστε το άρθρο

Για την Celestyal Cruises η είσοδος της στην αγορά της Κούβας πριν από περίπου 5 χρόνια ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα αλλά και μία πρώτης τάξης ευκαιρία να αξιοποιήσει ένα τουλάχιστον πλοίο της την χειμερινή περίοδο.

Με πολύ κόπο, σε μία χώρα όλα υπολειτουργούν ή λειτουργούν με ρυθμούς Κούβας, κατάφερε να γίνει η Celestyal κατάφερε να γίνει η μοναδική εταιρεία η οποία προσέφερε την δυνατότητα να δεις την Κούβα πέρα από την Αβάνα καθώς έδενε σε τουλάχιστον 4 λιμάνια της χώρας.

Χτίζοντας ένα δίκτυο συνεργατών σε Καναδά, Ευρώπη και στην Καραϊβική κατάφερε χρόνο με τον χρόνο να επιτυγχάνει όλο και μεγαλύτερες πληρότητες με πλέον εντυπωσιακή χρονιά την περσινή όπου με αύξηση 57% κατάφερε να φιλοξενήσει 12.500. Σημαντικό παράγοντα σε αυτή την εξέλιξη είχε παίξει το άνοιγμα της αγοράς των ΗΠΑ χάρη στο πρόγραμμα People to People που εφάρμοσε η κυβέρνηση Ομπάμα. Μάλιστα η επίσκεψη του τελευταίου στην Αβάνα είχε αυξήσει κατακόρυφα το ενδιαφέρον των Αμερικανών για τον κοντινό αλλά άγνωστο και “απαγορευμένο” προορισμό.

Οι εξελίξεις είχαν οδηγήσει στο σημείο το 60% των επιβατών της Celestyal Cruises στην Κούβα να προέρχονται από τις ΗΠΑ. Ο πρόεδρος Τραμπ θέλοντας να “ξηλώσει το πουλόβερ” σύσφιξης σχέσεων με την Κούβα που έχτιζε ο προκάτοχος του αποφάσισε να κάνει δυσκολότερη την πρόσβαση όσων Αμερικανών συμμετέχουν στο People to People. To συγκεκριμένο πρόγραμμα προβλέπει ότι την ανταλλαγή πολιτιστικών επισκέψεων των πολιτών των δύο χωρών. Πλέον ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα υπάρχει επιτηρητής για τους Αμερικάνους τουρίστες ώστε οι τελευταίοι να ακολουθούν αυστηρά το συγκεκριμένο πρόγραμμα, στοιχείο που είναι αποτρεπτικό για τους τουρίστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του News 24/7 το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Crystal επιστρέφει από την Καραϊβική και από την Άνοιξη θα πραγματοποιεί ξανά εβδομαδιαίες κρουαζίερες στο Αιγαίο.

Πηγή: news247.gr

Όλη η επικαιρότητα