Αθλητισμός Μπάσκετ

Ο Τσάρλς Αντετοκούμπο μέσα από εικόνες – Θρηνεί ο αθλητικός κόσμος

Ακούστε το άρθρο

Το Sport24.gr παρουσιάζει μέσα από εικόνες τον πατέρα της οικογένειας Αντετοκούνμπο, Τσαρλς, ο οποίος “έφυγε” από την ζωή από ανακοπή της καρδιάς.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 (το 1991), ο Τσάρλς Αντετοκούνμπο (ο οποίος στα νιάτα του ήταν ποδοσφαιριστής στην Νιγηρία) μαζί με την σύζυγο του Βανέσα, ήρθαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η οποία και έγινε η δεύτερη πατρίδα τους. Διέμειναν στα Σεπόλια και ακολούθως έφεραν στον κόσμο τον Θανάση (1992), τον Γιάννη (1994) τον Κώστα (1998) και τον Αλέξη. Και τα τέσσερα παιδιά γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Αθήνα, με εξαίρεση τον πρωτότοκο Φράνσις, ο οποίος παρέμεινε με τον παππού και την γιαγιά στο Λάγος της Νιγηρίας.

Ο Τσαρλς Αντετοκούνμπο, κάτω από δύσκολες συνθήκες, μαζί με την σύζυγο του, Βανέσα, κατάφεραν να κρατήσουν την οικογένεια δεμένη και αγαπημένη, με τους γονείς και τα παιδιά να δίνουν καθημερινό αγώνα επιβίωσης. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Γιάννη για τον γολογοθά που βίωναν στα παιδικά τους χρόνια: “Μερικές φορές το ψυγείο μας ήταν άδειο. Δε μπορούσαμε να πουλήσουμε πράγματα στο δρόμο και έτσι δεν είχαμε χρήματα για να αγοράσουμε φαγητό”, με τους Θανάση και Γιάννη να πουλούν ρολόγια, γυαλιά ηλίου και τσάντες σε παράνομους πάγκους.

Ακολούθως, τα παιδιά της οικογένειας ήρθαν κοντά με τον αθλητισμό και το μπάσκετ, φτάνοντας σιγά-σιγά από τον Φιλαθλητικό στα σαλόνια του ΝΒΑ. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγινε σούπερ-σταρ με τους Μιλγουόκι Μπακς στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, ο Θανάσης πλέον αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό, ενώ ο Κώστας διέπρεψε στο σχολικό πρωτάθλημα των ΗΠΑ. Η οικογένεια κατάφερε να σταθεί στα πόδια της, απέκτησε χρήματα, τα παιδιά πήραν στα χέρια τους ελληνικά διαβατήρια (καθώς για πολλά χρόνια δεν είχαν), έγιναν μέλη της Εθνικής ομάδας και  μετακόμισαν στο Μιλγουόκι για μία καλύτερη ζωή, έχοντας πάντα αγάπη, σεβασμό και ευγνωμοσύνη για την Ελλάδα για τα όσα τους προσέφερε, παρά τις δυσκολίες που βίωσαν.

Σε μία από τις συνεντεύξεις του, ο Τσαρς Αντετκούνμπο είχε σχολιάσει τα εξής για το πως τα παιδιά του ήρθαν κοντά στον αθλητισμό: “Τους πήγαινα στο πάρκο και τους μάθαινα, αφού ως πρώην ποδοσφαιριστής, είχα πολλά κόλπα και δεξιότητες να τους διδάξω! Ήξερα πως σίγουρα τα παιδιά θα στραφούν στον αθλητισμό. Προσωπικά, έπαιξα ποδόσφαιρο γιατί δεν είχα άλλη επιλογή. Μπορεί να ήμουν καλύτερος στο μπάσκετ. Ήμουν πραγματικά καλός στο ποδόσφαιρο, στο βόλεϊ”.

Ο Τσαρλς Αντετοκούνμπο βίωσε αυτή την παραμυθένια εξέλιξη στην ζωή του, βλέποντας με καμάρι τα παιδιά του να ξεχωρίζουν και να διαπρέπουν, διατηρώντας αναλλοίωτες τις αξίες της οικογένειας, καθώς παρά την δόξα, την φήμη και τα χρήματα, παρέμειναν (και παραμένουν) άνθρωποι χαμηλών τόνων, όντας πιστοί στις αρχές τους. Όμως, σε ηλικία 53 ετών (γεννημένος στην Νιγηρία το 1964), ο πάντα χαμογελαστός πατριάρχης της φαμίλιας “έφυγε” από την ζωή από ανακοπή καρδιάς, γεγονός που σόκαρε την οικογένεια του. Το Sport24.gr θυμάται μέσα από φωτογραφίες τον Τσαρλς Αντετοκούνμπο.

1) Η οικογένεια Αντετοκούνμπο στο σπίτι τους στα Σεπόλια

2) Η οικογενειακή φωτογραφία των Αντετοκούνμπο

3) Με τον γιο του, Γιάννη, στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”

4) Μαζί με τους Θανάση, Γιάννη, Κώστα και Αλέξανδρο

5) Με φίλους και συγγενείς στο σπίτι τους στα Σεπόλια

6) Τα παιδιά του Τσαρλς πλέον μεγάλωσαν και έγιναν άνδρες

7) Περήφανος για τον Γιάννη που έγινε Draft από τους Bucks

8) Η επίσκεψη της οικογένειας στο Μέγαρο Μαξίμου το 2013

9) Πάντα “παρών” στα Antetokounbros

Πηγή: sport24.gr

Όλη η επικαιρότητα