Κινηματογράφος

Ο Τζίμι Χέντριξ αγαπούσε την αγάπη

flix.jpg
Ακούστε το άρθρο

«Η δύναμη της αγάπης πρέπει να νικήσει την αγάπη για τη δύναμη»: ο Αντρέ Μπέντζαμιν (ή Andre 3000 των OutKast) μπαίνει στο πετσί του Τζίμι Χέντριξ, στην καρδιά της επαναστατικής δεκαετίας του ’60, φορά τα πολύχρωμα φολκ ρούχα, καμαρώνει τα άφρο μαλλιά του, φλερτάρει με τη μια σέξι καλλονή μετά την άλλη, αλλά μοιάζει μάλλον να καταφέρνει και κάτι περισσότερο. Εκτός από την αισθητική της εποχής, την περσόνα που εύκολα μιμείται και το χαρακτηριστικό τρόπο ομιλίας, ο Αντρέ Μπέντζαμιν αφήνει στην οθόνη κάτι από τη λάμψη και τον μαγνητισμό, την παράξενη αθωότητα που χαρακτήρισε τον Τζίμι Χέντριξ στα λίγα χρόνια που εκτοξεύτηκε στη σφαίρα του θρύλου. Ετσι, τουλάχιστον, φαίνεται από το πρώτο τρέιλερ του «Jimi: All Is by My Side».

Το νέο biopic για τον Χέντριξ κρατά ένα μάλλον χαμηλό προφίλ από την πρεμιέρα του στο Τορόντο τον περασμένο Σεπτέμβρη και τη δεύτερη προβολή του στο φεστιβάλ του SXSW τον Μάρτιο. Κάτι που έχει πιθανότατα να κάνει με το γεγονός ότι αυτή η βιογραφική ταινία που μας συστήνει τον Χέντριξ στην αρχή της καριέρας του, πριν ακόμη κυκλοφορήσει το «Are you Experienced» και κυρίως μέσα από την γνωριμία του με τη Λίντα Κιθ, μοντέλο και μούσα του και πρώην φίλης του Κιθ Ρίτσαρντς που ενέπνευσε τραγούδια και για τους δύο μουσικούς, δεν έχει τη συγκατάθεση των ανθρώπων που διαχειρίζονται τα δικαιώματα της μουσικής και της εικόνας του Χέντριξ.

Σκηνοθέτης του «Jimi: All Is by My Side» δεν είναι άλλος από τον Τζον Ρίντλεϊ, που έκλεισε τη βραδιά των Οσκαρ κρατώντας ένα βραβείο για το σενάριο του «12 Χρόνια Σκλάβος». Το «All Is by My Side» είναι η δεύτερη ταινία του μετά από το χαμηλού προϋπολογισμού «Cold Around the Heart» που είχε γυρίσει το 1997 και σίγουρα πρόκειται για μια ταινία με μεγαλύτερη ορατότητα που μόλις μεγεθύνθηκε ακόμη περισσότερο χάρη στο βραβείο του. Εκτός από τον Αντρέ Μπέντζαμιν πρωταγωνιστεί ακόμη η Ιμοτζεν Πουτς στο ρόλο της Κιθ και η Χέιλι Ατγουελ στο ρόλο της μυθικής φιγούρας του Swinging London κι επίσης ερωμένης του Χέντριξ, Κάθι Ετσιγχαμ, ενώ απουσιάζουν τα τραγούδια του Χέντριξ, κάτι που αναμφίβολα αποτελεί ένα μικρό πρόβλημα για τους οπαδούς του μυθικού κιθαρίστα. Ομοίως, φυσικά, απουσιάζει και όποια βόλτα στους δρόμους των drugs, καθώς το φιλμ ασχολείται μόνο με τα χρόνια που ο Χέντριξ ανέβαινε τα σκαλοπάτια προς τη δόξα.

Δείτε το τρέιλερ παρακάτω


Πηγή: flix.gr

Όλη η επικαιρότητα