Κόσμος

Ο Βanksy επέστρεψε με ένα έργο ωδή στην απ-ανθρωπιά των Χριστουγέννων

Ακούστε το άρθρο

Τo όνομά του και τα έργα του είναι γνωστά σε όλο τον πλανήτη. Η ταυτότητά του όμως όχι.

Ο Banksy, ο πιο γνωστός street artist έχει καταφέρει να περνάει μέσα από τα έργα του ισχυρά πολιτικά και κοινωνικά μηνύματα. Η δύναμη της τέχνης του έχει αποδειχθεί τεράστια και η απήχησή της ακόμη πιο μεγάλη. Ο Banksy ξαναχτύπησε, αυτή τη φορά με ένα εορταστικό και ανθρωπιστικό μήνυμα: To χριστουγεννιάτικο grafitti του έρχεται από το Μπέρμιγχαμ μια πόλη με πάρα πολλούς αστέγους στους δρόμους της.

Το timing δεν είναι καθόλου τυχαίo: εορταστική περίοδος και εκλογές την Πέμπτη στη Μεγάλη Βρετανία. Ο Βanksy λοιπόν πάτησε τους ταράνδους του Άγιου Βασίλη στον τοίχο όμως αντί για έλκηθρο έδειχνε να “σέρνουν” το παγκάκι ενός αστέγου. Ο πρωταγωνιστής του σχετικού βίντεο είναι ο Ryan, ένας άστεγος ο οποίος ζει στο παγκάκι το οποίο επιχειρούν οι τάρανδοι μάταια να απογειώσουν υπό τους ήχους του εντελώς ειρωνικού “I’ll Be Home for Christmas” («Θα είμαι σπίτι για τα Χριστούγεννα»).

Στη λεζάντα ο Banksy έγραψε: God bless Birmingham. In the 20 minutes we filmed Ryan on this bench passers-by gave him a hot drink, two chocolate bars and a lighter – without him ever asking for anything. Δηλαδή, «Ο Θεός να ευλογεί το Μπέρμιγχαμ. Στα 20 λεπτά που κινηματογραφήσαμε τον Ryan σε αυτό το παγκάκι, οι περαστικοί τού έδωσαν ένα ζεστό ρόφημα, δύο σοκολάτες και έναν αναπτήρα – χωρίς τον ίδιο να ζητάει τίποτα»

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

. God bless Birmingham. In the 20 minutes we filmed Ryan on this bench passers-by gave him a hot drink, two chocolate bars and a lighter – without him ever asking for anything.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Banksy (@banksy) στις

via

Όλη η επικαιρότητα