Μεσσηνία

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Καλαμάτα

Ακούστε το άρθρο

«100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο. Το μέλλον δε θα ‘ρθει από μονάχο του… αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς»: Με το σύνθημα αυτό ξεκινά την Παρασκευή 8 και ολοκληρώνεται την επομένη, Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στο Πάρκο Λιμενικού, στην Καλαμάτα.

Προχθές σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε από το Τομεακό Συμβούλιο Μεσσηνίας της ΚΝΕ για το Φεστιβάλ, μίλησαν σχετικά με το πρόγραμμα η Χρύσα Καροπούλου, γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου της ΚΝΕ και ο Γιάννης Κατσιμπούρης, στέλεχος της ΚΝΕ.

Η Χρ. Καροπούλου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι φέτος «συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση του 1917 στη Ρωσία, που έφερε για πρώτη φορά την εργατική τάξη νικηφόρα στην εξουσία, κατάργησε την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, κοινωνικοποίησε τα μέσα παραγωγής». Και κάλεσε το λαό και τη νεολαία του νομού «να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του μεγαλύτερου πολιτικού και πολιτιστικού γεγονότος που εδώ και 43 χρόνια ταξιδεύει από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα».

Ο Γιάννης Κατσιμπούρης παρουσίασε το πρόγραμμα του φεστιβάλ, το οποίο θα περιλαμβάνει:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

– Συναυλίες από μαθητικά συγκροτήματα.

– Αφιέρωμα στην Οκτωβριανή Επανάσταση βάσει του έργου του Τζον Ριντ “10 μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο”, εμπλουτισμένο με μελοποιημένα ποιήματα δημιουργών που εμπνεύστηκαν από τη νίκη της εργατικής τάξης και την προσπάθεια οικοδόμησης του πρώτου εργατικού κράτους που καταργεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και λειτουργεί με γνώμονα την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών.

– Συναυλία με τον Μπάμπη Στόκα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

– Συναυλίες από μαθητικά και ερασιτεχνικά συγκροτήματα.

– Ομιλία από το Νίκο Σοφιανό, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

– Συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Στο χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχει μεγάλη έκθεση αφιερωμένη στην Οκτωβριανή Επανάσταση και επιτεύγματα του σοσιαλισμού τον 20ό αιώνα, στην οποία θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις.

Στον χώρο επίσης θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο με εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής» με ειδικές προσφορές για τις μέρες του Φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει χώρους ενάντια στα ναρκωτικά, για τους μαθητές και παιδότοπο.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Όλη η επικαιρότητα