Αρθρογραφία

Ο ξύπνιος!!!

Ακούστε το άρθρο

Σε έξαλλη κατάσταση εκφράσθηκε ο πρόεδρος του Ευρωγκρούπ, εναντίον των Ελλήνων εκατομμυριούχων, που βγάζουν τα χρήματά τους  στο εξωτερικό, για να λάβει την απάντηση από θαμώνα του καφενείου όπου παρακολουθούσαν το βραδινό δελτίο ειδήσεων, με την επικρότηση ασφαλώς και των περισσότερων παρευρισκόμενων.

Δεν πρόκειται βέβαια ο κ. Γιούνκερ να λάβει ποτέ γνώση της απάντησης του καφενόβιου φίλου, αλλά έχει και αυτή την αξία της και εκφράζει την νοοτροπία που κυριαρχεί σε μια μερίδα Ελλήνων, όχι κατ ανάγκη εκατομμυριούχων, ότι δηλαδή σε μία περίοδο βαθιάς πολιτικής και κατ` ακολουθίαν οικονομικής κρίσης, είναι ευδιάκριτη η αποδόμηση της κοινωνίας.

Η απάντηση λοιπόν και η ικανοποίηση της παρέας του βραδινού δελτίου ειδήσεων: «Άσε μας ρε Γιούνκερ, που θα μας πεις εσύ τι να κάνουμε τα λεφτά μας, κοίτα τα δικά σου και άσε μας εμάς, φυσικά τα στείλαμε έξω και δεν πρόκειται να πληρώσουμε εμείς για τους άλλους».

Σοφή απάντηση μπορεί να πει κανείς, αφού ο φίλος μας, χωρίς να το καταλαβαίνει προφανώς ,φωτογραφίζει την ταυτότητα  του  νεοέλληνα νεόπλουτου κρατικοδίαιτου, δημόσιου υπαλλήλου ή αυτοαπασχολούμενου, που κατόρθωσε ,με την φυγή των χρημάτων του στο εξωτερικό, να εξασφαλίσει το τομάρι του και τα λεφτά του φυσικά.

Όσο για τις παροχές που απαιτεί από την πολιτεία, σε υγεία παιδεία πρόνοια, δουλειά και για την ανάκαμψη που προσδοκά, αυτά δεν αφορούν τον ίδιο, αλλά τους λοιπούς υπηκόους ,που δεν είχαν την πρόνοια, ή δεν είχαν χρήματα ,ώστε να τα φυγαδεύσουν στο εξωτερικό.

Και αν γινόταν να κοιτάξει κανείς την φορολογική δήλωση του ελληναρά αυτού, το πιο πιθανό θα ήταν να είχε δηλώσει μηδενικά ή μηδαμινά εισοδήματα, είχε την δυνατότητα όμως να έχει καταθέσεις στην τράπεζα και την ευφυΐα να τις περισώσει, στέλνοντάς τες στο εξωτερικό.

Και βέβαια ο κ. Γιούνκερ γνωρίζει μόνο για τους εκατομμυριούχους ελληναράδες και όχι για τις εκατοντάδες χιλιάδες  εκ των λοιπών ελληναράδων, που προστατεύουν με οποιονδήποτε τρόπο  την περιουσία τους, η οποία συνήθως είναι αμφίβολης νομιμότητας  προέλευσης και κατά κανόνα αφορολόγητη.

Δυστυχώς αυτά μπορούν και συμβαίνουν σε ένα κράτος που κυβερνούν κυβερνήσεις άτολμες και άσχετες με την πραγματικότητα, κυβερνήσεις πελαγωμένες μπροστά στα καθημερινά προβλήματα, κυβερνήσεις που ασφαλώς εκλέγονται από πολίτες ανασφαλείς και άτολμους, που προσδοκούν ,ο εκλεγμένος τους στην Βουλή, να δώσει και σ αυτούς το κάτι τις.

Με τέτοιες συνθήκες και όσο παραμένουν και δεν ανατρέπονται, δυστυχώς θα συνεχίζει ο κάθε βολεμένος του συστήματος να καταθέτει στο εξωτερικό τα αφορολόγητα εισοδήματά του και να το παίζει και «ξύπνιος» από πάνω.

Επαναδημοσίευση από τις ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ της 3.10.2013,σαν να μην άλλαξε τίποτα

Όλη η επικαιρότητα