Κόσμος

Ο υποψήφιος Γκουαρντιόλα για την «ανεξαρτησία της Καταλονίας»

7186c9244809946da3759956e9987c2a.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα απάντησε στην επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο Ισπανός υπουργός εσωτερικών, Χόρχε Φερνάντες Ντίας, με αφορμή την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του προπονητή της Μπάγερν Μονάχου, με το ψηφοδέλτιο «Convergencia y Esquerra», για την «ανεξαρτησία της Καταλονίας», στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές, που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στις 27 Σεπτεμβρίου.

Η επιλογή του πρώην προπονητή της Μπαρτσελόνα, δεν άρεσε σε κάποιους Ισπανούς πολιτικούς, έστω και αν είναι συμβολική, μιας και δεν έχει πρόθεση να αφήσει τους πάγκους. 

Ο Ισπανός υπουργός είχε χαρακτηρίσει «θλιβερή και άτυχη» την απόφαση του Γκουαρντιόλα και τον κατηγόρησε πως «άνθρωποι που έπαιξαν και θριάμβευσαν με την εθνική Ισπανίας, βλέπουμε ότι το έκαναν όχι για πατριωτικό αλλά για οικονομικό ενδιαφέρον, γιατί υπάρχουν άτομα που ο δικός του θεός είναι το χρήμα».

 
Ο διάσημος κόουτς πέρασε στην αντεπίθεση και απάντησε στον Ντίας: «Εγώ έχω πληρώσει όλους τους φόρους μου, σε αντίθεση με πολλά πολιτικά κόμματα… Γνωρίζω τι είπε για εμένα ο υπουργός, αλλά δεν έχει δίκιο. Μακάρι κάποια μέρα να έχω την ευκαιρία να τον συναντήσω και να τα πούμε. 

Τότε θα του εξηγήσω πολλά, αλλά σίγουρα δεν μπορεί να λέει ότι έπαιξα στην εθνική Ισπανίας για τα χρήματα. Αν υπήρχε καταλανικό κράτος, τότε θα έπαιζα στην εθνική ομάδα της Καταλονίας, διότι έχω γεννηθεί στο Σαντπεδόρ.

Εκείνη την εποχή κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να γίνει, με κάλεσαν στην εθνική ομάδα και ήμουν χαρούμενος και πάντα έδινα τον καλύτερο εαυτό μου».

0 44χρονος Γκουαρντιόλα, είναι ένας από τους πρεσβευτές της προσπάθειας ανεξαρτησίας, που κατευθύνεται από τον πρόεδρο του κοινοβουλίου της Καταλονίας, Αρτούρ Μας, ο οποίος ζήτησε πρόωρες εκλογές για το Σεπτέμβριο, με στόχο να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά, για την ανεξαρτησία από την κυβέρνηση της Μαδρίτης. 

Τα κόμματα για την ανεξαρτησία «Convergencia Democratica» και «Esquerra Republicana» ανακοίνωσαν ότι θα παρουσιαστούν ενωμένα στις προσεχείς εκολογές με το ψηφοδέλτιο «Convergencia y Esquerra».

 

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

in.gr

Όλη η επικαιρότητα