Οικονομία

ΟΑΕΔ: 2.082 θέσεις απασχόλησης σε υπηρεσίες του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής

Ακούστε το άρθρο

Εντός της προηγούμενης εβδομάδας, ο ΟΑΕΔ εξέδωσε την προκήρυξη για την κοινωφελή εργασία για συνολικά 2.082 προσλήψεις πλήρους απασχόλησης σε περιφερειακές υπηρεσίες της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Γενικής Γραμματείας Υποδοχής του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται και τα Τοπικά Συντονιστικά Κέντρα Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης (ΤΟΣΚΕΔΠ). Σημειώνεται ότι οι ωφελούμενοι θα απασχοληθούν για οκτώ μήνες.

Στόχος της δράσης είναι η άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων που πλήττονται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της μακράς ύφεσης και αποβλέπει στην ενίσχυση της απασχόλησης των ανέργων και στην επανένταξή τους στην αγορά εργασίας. Ταυτόχρονα, η πρόσληψη των 2.082 ανέργων στον τομέα της αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης αποβλέπει στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών πρώτηςυποδοχής, ασύλου και διαχείρισης προσφυγικών ροών. Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων, που ανήκουν σε τουλάχιστον μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

  • Άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
  • Άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
  • Μακροχρόνια άνεργοι, εγγεγραμμένοι σταn μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
  • Άνεργοι πτυχιούχοι πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων πτυχιούχων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα τους.
  • Άνεργοι ηλικίας άνω των 29 ετών, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
  • Άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ  
  • Ανεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τις προϋποθέσεις και είναι άνω των 18 ετών καλούνται να υποβάλουν με ηλεκτρονικό τρόπο την αίτηση συμμετοχής στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ, με καταληκτική ημερομηνία τις 12 Νοεμβρίου και ώρα 12.00.

Προσοχή, καθώς οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα να υποβάλουν μία ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, ως πιστοποιημένοι χρήστες στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ, εισάγοντας τους κωδικούς πρόσβασης σε αυτήν (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό).

via

Όλη η επικαιρότητα