Ελλάδα Οικονομία

ΟΑΕΔ: Έρχονται 8.933 θέσεις πλήρους απασχόλησης – Δείτε αν είστε δικαιούχοι

Ακούστε το άρθρο

Εκδόθηκε η υπουργική απόφαση που προβλέπει 8.933 θέσεις πλήρους απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε 56 δήμους και 37 υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σύμφωνα με την απόφαση η δράση έχει ως στόχο την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων που συνεχίζουν να πλήττονται από την παρατεταμένη οικονομική κρίση και τη μακρά ύφεση που υπέστη η ελληνική οικονομία, βάσει των στοιχείων της εγγεγραμμένης ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Επίσης, αποβλέπει στην ενίσχυση της απασχόλησης των ανέργων, στην ένταξη και επανένταξή τους στην αγορά εργασίας και ταυτόχρονα στην αναβάθμιση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών.

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής θα έχουν όσοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

Άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργωνn του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

-Μακροχρόνια άνεργοι, εγγεγραμμένοι σταn μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

-Άνεργοι πτυχιούχοι πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα.

-Άνεργοι ηλικίας άνω των 29 ετών, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

-Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.

-Άνεργοι δικαιούχοι Κοινωνικού Εισοδήματοςn Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Για κάθε ωφελούμενο το μισθολογικό κόστος αντιστοιχεί σε 19,81 ευρώ ημερησίως και έως 495,25 ευρώ μηνιαίως για ωφελουμένους ηλικίας 25 ετών και άνω και σε 17,27 ευρώ ημερησίως και έως 431,75 ευρώ μηνιαίως για ωφελουμένους ηλικίας κάτω των 25 ετών.

Οι ωφελούμενοι καλούνται, μετά από πρόσκληση του ΟΑΕΔ, να υποβάλουν, αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, μία αίτηση συμμετοχής για την τοποθέτησή τους στις προκηρυσσόμενες θέσεις, για μία ειδικότητα, επιλέγοντας από μία μέχρι τρεις υπηρεσίες τοποθέτησης ή/και επιβλέποντες φορείς.

Η αίτηση πρόκειται να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και μετά τη συμπλήρωσή της, οι ωφελούμενοι μπορούν να την αποστέλλουν μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων (http://ait.oaed.gr/).

Όλη η επικαιρότητα