Ηλεία

ΟΑΣΗ: Στον κόμβο Αγίου Γεωργίου και πάλι…

Ακούστε το άρθρο

Πρωταγωνίστρια στις κινητοποιήσεις και το νέο χρόνο φαίνεται πως θα είναι η ΟΑΣΗ, που ύστερα από μια ιδιαίτερα δραστήρια χρονιά όπως το 2018, έχει καταφέρει να κάνει ένα δυναμικό ξεκίνημα το 2019. Η τελευταία κινητοποίησή της έλαβε χώρα χθες το πρωί και πάλι στον κόμβο της Αγίου Γεωργίου, όπου για ακόμα μια φορά αποδεικνύουν πως ο αγώνας είναι η μοναδική λύση για όλα.

Ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Χρήστος Γιαννόπουλος, πραγματοποίησε σχετική ενημέρωση για όσα έγιναν την Κυριακή στη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στη Νίκαια. Απ’ αυτήν, μεταφέρθηκε ηχηρό μήνυμα για συνέχεια και κλιμάκωση της δράσης και της αντίθεσης των αγροτών για τις επιλογές της κυβέρνησης και τη στάση που ακολουθεί στα ζητήματα που έχουν εντάξει στο πλαίσιο αιτημάτων. Επιπλέον , τόνισε πως θα υπάρξει ενίσχυση των δράσεων και στην περιοχή του μπλόκου, όπου την Τετάρτη στις 6μμ. θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση-συλλαλητήριο με πιθανό αποκλεισμό και του κόμβου, καλώντας παράλληλα συναδέλφους που έχουν συμμετάσχει στους αγώνες μας ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα παλαιότερα.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος Θανάσης Βομπίρης χαρακτήρισε την παρουσία των αγροτών στον κόμβο στην αρχή ως «συμβολική». Στόχος ήταν να ακούσει η κυβέρνηση της φωνή τους και να συζητήσει σοβαρά με αντιπροσωπεία αυτών, παρ’ όλα αυτά έδειξε φανερά ποια πλευρά επιλέγει στέλνοντας αγρότες στα δικαστήρια και εμποδίζοντας κάθε πιθανότητα να κάτσει στο τραπέζι των συζητήσεων με τους αγρότες. Ο κ. Βομπίρης τόνισε πως πλέον θα υπάρξει κλιμάκωση του αγώνα και πιο δυναμικές διεκδικήσεις, προκειμένου να επιτευχθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς.

Όλη η επικαιρότητα