Αρθρογραφία

Όχι άλλες καριέρες στην πλάτη του κοσµάκη!

Ακούστε το άρθρο

∆εν είναι η πρώτη φορά που οι εκπρόσωποι των νοσοκοµείων Πύργου και Αµαλιάδας έρχονται σε αντιπαράθεση για τη λειτουργία των δύο νοσηλευτικών ιδρυµάτων του νοµού.

Ωστόσο αυτό που συνέβη χθες ξεπερνάει κάθε λογική. Αν είναι δυνατόν κάποιοι να προκαλούν «εµφυλιοπολεµικό» κλίµα επειδή ζητήθηκε σε τέσσερις εργαζόµενους του νοσοκοµείου Αµαλιάδας, που θα παραµείνει κλειστό έως την Κυριακή, να µεταφερθούν γι αυτό το διάστηµα στον Πύργο προκειµένου να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους λόγω του αυξηµένου φόρτου εργασίας καθώς ήδη έχουν µεταφερθεί επιπλέον ασθενείς από την Αµαλιάδα.

∆υστυχώς µία κόντρα που κρατάει χρόνια ήρθε ξανά στο προσκήνιο αναδεικνύοντας ότι τελικά ο στόχος δεν είναι η βελτίωση της υγειονοµικής περίθαλψης στο νοµό, αλλά η πολιτική επιβίωση κάποιων µέσω της µικροπολιτικής, του τοπικισµού και του διαχωρισµού της τοπικής µας κοινωνίας σε νότιους και βόρειους.

Με κορώνες του τύπου «µας κάνετε καψώνια» ή «προετοιµάζετε τους φαντάρους και τις στρατιωτίνες», ή «θα κάνουµε πόλεµο για να προστατέψουµε τα συµφέροντα µας» δεν λύνονται τα πραγµατικά προβλήµατα που αντιµετωπίζει εδώ και χρόνια ο ευαίσθητος χώρος της υγείας.

Τόσο «εγκληµατικό» είναι να συµβάλλουν στην ασφαλή διαχείριση των επιπλέον περιστατικών που θα κληθεί να αντιµετωπίσει το νοσοκοµείο του Πύργου, οι τέσσερις νοσηλευτές από το νοσοκοµείο της Αµαλιάδας;

Και βέβαια δεν θα ήταν παράδοξο αν αυτά λέγονταν µόνο από συνδικαλιστές που αυτό έχουν συνηθίσει να πράττουν, αλλά βγαίνουν και από τα χείλη ανθρώπων που διαδραµατίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ηλεία τα τελευταία 20 – 25 χρόνια. Είναι οι ίδιοι που µε τις τοπικιστικές τους αντιλήψεις για να διατηρήσουν την καρέκλα τους, ευθύνονται για την υπανάπτυξη του τόπου.

Στο βωµό της επανόδου τους σε θώκους και αξιώµατα δεν διστάζουν να παίξουν άσχηµα παιχνίδια στην πλάτη των πολιτών ακόµη µε το υπέρτατο αγαθό της υγείας Φτάνει πια… Οι αριβίστες και οι καιροσκόποι να τεθούν επιτέλους στο περιθώριο. Πρέπει να µπει ένα τέλος στο διχασµό που κηρύττουν όλα αυτά τα χρόνια Αν δεν υπάρξει συναίνεση στα απλά και στα αυτονόητα τότε δεν υπάρχει ελπίδα και µέλλον για τούτο τον τόπο.

Όλη η επικαιρότητα