Όχι στη συγχώνευση χωρίς κατάλληλες συνθήκες από τους γονείς των μαθητών του 3ου Νηπ. Πύργου

Την αναστολή εφαρμογής της Υπουργικής Απόφασης συγχώνευσης του 3ου Νηπιαγωγείου Πύργου με το 12ο Νηπιαγωγείο Πύργου, στην έδρα του δεύτερου (σ.σ στο κτίριο του 11ου Δημ. Σχολείο, στην οδό Ποσειδώνος) θα ζητήσουν οι γονείς και κηδεμόνες των μικρών μαθητών του σχολείου, μέχρι την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων για την ασφαλή στέγαση και τη διασφάλιση των προϋποθέσεων για τη μεταφορά των παιδιών στο νέο χώρο.

Η ανακοίνωση της Υπουργικής Απόφασης (σ.σ προ λίγων εβδομάδων) που συνέπεσε με τις διακοπές του Πάσχα και την έναρξη – αμέσως μετά – των εγγραφών στο σχολείο για το νέο σχολικό έτος, έχει προκαλέσει αναστάτωση στους γονείς, οι οποίοι δεν έχουν σαφή ενημέρωση για το πώς και με ποιες προϋποθέσεις θα γίνει η μεταφορά, ενώ σημειώνουν πως το εν λόγω κτίριο δεν πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ασφαλή στέγαση των παιδιών τους, στη ευαίσθητη ηλικία των 4-5 ετών. Τους ενδοιασμούς, τους φόβους και τις απορίες τους, εξέφρασαν οι γονείς των μαθητών στην ανοιχτή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, στον χώρο του σχολείου – λίγο πριν παραλάβουν τα παιδιά τους, με τη λήξη του σχολικού ωραρίου. «Το πρόβλημά μας είναι ότι δεν γνωρίζουμε αν οι κτιριακές εγκαταστάσεις πληρούν τις προϋποθέσεις στέγασης, σε πόσο χρόνο θα γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις στο κτίριο, κι αν έχουν ληφθεί υπόψη και κάποια θέματα που έχουν να κάνουν την μεγάλη απόσταση και τη μεταφορά των μαθητών», εξηγεί ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Παναγιώτης Χρονόπουλος, σημειώνοντας πως, σίγουρα οι γονείς θέλουν τα παιδιά τους να βρίσκονται σε καλύτερες κτιριακές εγκαταστάσεις, σε νομότυπα κτίρια που θα πληρούν όλους τους κανόνες ασφάλειας και συνθήκες υγιεινής. «Αν αυτά γίνουν στο χρονικό διάστημα που μεσολαβεί ώστε να ξεκινήσει εύρυθμα το νέο σχολικό έτος, δεν έχουμε πρόβλημα», καταλήγει ο κ.Χρονόπουλος.

Παρόντες στη συνάντηση, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των γονέων, ήταν η γραμματέας του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου, Μένια Παπουτσή, η ταμίας Ελένη Γκαραγκούνη και το μέλος Δημήτρης Οικονόμου. «Σίγουρα θέλουμε καινούργια και πολυδύναμα σχολεία, αυτό είναι πάγιο αίτημα του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, αλλά να έχουν διασφαλιστεί οι κατάλληλες προϋποθέσεις (ασφάλεια, τουαλέτες, σκαλοπάτια, κλπ) για τη φιλοξενία μαθητών νηπιαγωγείου. Γι’ αυτό θα ζητήσουμε αναστολή της συγχώνευσης για ένα χρόνο τουλάχιστον, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις και ετοιμασίες στο χώρο. Αν γίνουν όλα όσα πρέπει και λυθεί και το θέμα της μεταφοράς, γιατί η απόσταση του νέου σχολείου είναι αρκετά μεγάλη, τότε δεν έχουμε αντίρρηση για τη  μεταφορά», εξηγεί η κα Παπουτσή.