Όχι Ζωή, η μητέρα μου, η οικογένεια μου και οι φίλοι μου δεν θέλουν να πάνε στο συλλαλητήριο…

Του Θωμά Αχταρίδη

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου με βίντεο* της δήλωσε δημόσια και με θάρρος, όπως λέει, ότι στηρίζει τον κόσμο που θα πάει στο συλλαλητήριο στην Αθήνα και παρότρυνε όσους το σκέφτονται να το κάνουν πράξη.

Είπε μάλιστα ότι ο κόσμος που πήγε στη Θεσσαλονίκη, πριν λίγες μέρες, είναι η μητέρα μου (σου), ο πατέρας μου (σου). Και πως ας είναι το συλλαλητήριο για το Μακεδονικό η αφορμή για να βγει ο κόσμος στους δρόμους, για να διεκδικήσει την πατρίδα του.

Ρε συ Ζωή δεν ντρέπεσαι;

Ο κόσμος της Θεσσαλονίκης, όχι όλος, χειροκροτούσε και ζητοκραύγαζε όταν οι ομιλητές αποκαλούσαν τον γειτονικό λαό «γυφτοσκοπιανούς» και φώναζαν «ζήτω οι ένοπλες δυνάμεις». Ο κόσμος της Θεσσαλονίκης, όχι όλος, ήταν αυτός που μετά έβαλε φωτιά στην κατάληψη Libertatia και βεβήλωσε το μνημείο του Ολοκαυτώματος.

Όχι Ζωή, η μητέρα μου, η οικογένεια μου και οι φίλοι μου δεν θέλουν να πάνε στο συλλαλητήριο, ούτε θα το χρησιμοποιούσαν ποτέ ως αφορμή για να βγει ο κόσμος στους δρόμους.

Στα εθνικιστικά παραληρήματα ακροδεξιών και φασιστικών δυνάμεων οι δημοκρατικές και προοδευτικές φωνές επαναπροσδιορίζουν την συζήτηση και ανοίγουν τα μάτια σε κόσμο που έχει ελλειπή γνώση. Δεν τον παροτρύνει για συμμετοχή σε ακροδεξιές διαμαρτυρίες.

Όμως αποδεικνύεις άλλη μια φορά ότι δεν ανήκεις στην Αριστερά και στον προοδευτικό χώρο ούτε, τελικά, ανήκες ποτέ.

Για άλλη μια φορά ο στόχος σου είναι η άντληση ψηφοφόρων από όπου μπορείς και η ψηφοθηρία.

*Το βίντεο που ανέβασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου: