Κόσμος

Διπλό χτύπημα στη Ν.Υόρκη: ΙΧ επεσαν σε πεζούς – 2 νεκροί πολλοί τραυματίες

Ακούστε το άρθρο

Σοκ στην καρδιά της Νέας Υόρκης με διπλό χτύπημα: Σε δύο διαφορετικά σημεία της αμερικανικής μεγαλούπολης, αυτοκίνητα έπεσαν πάνω σε πεζούς. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο άνθρωποι είναι νεκροί και πάνω 27 τραυματίστηκαν στα δύο περιστατικά.

Το πρώτο σοκ ήρθε στην καρδιά της Ν. Υόρκης, στην πολυσύχναστη Times Square. Ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς παρασέρνοντας πολλούς.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, ο οδηγός χτύπησε 23 άτομα. Από αυτά νεκρή είναι μία 18χρονη γυναίκα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, ενώ 22 άτομα τραυματίες.

Τραγικό περιστατικό το γεγονός ότι αναμεσα στους τραυματίες είναι και η 13χρονη αδερφή της νεκρής γυναίκας.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο Fox News,ο οδηγός πήγαινε ανάποδα με το αυτοκίνητο στο δρόμο και επιχείρησε να μπει σε ένα πεζόδρομο ενώ μετά το συμβάν επιχείρησε να διαφύγει.

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι τραυματίστηκαν και ένας σκοτώθηκε, όπως μεταδίδει το Reuters.

Οι αρχές της Νέας Υόρκης έσπευσαν στο σημείο. Οι μνήμες όλων πήγαν σε αντίστοιχες τρομοκρατικές ενέργειες, ωστόσο πρις από λίγο οι αστυνομικές αρες απέκλεισαν το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής ενέργειεας.

Τα καταστήματα στην Times Square έχουν αποκλειστεί.

Το ατύχημα συνέβη στη διασταύρωση 42ης και 7ης λεωφόρου της Νέας Υόρκης.

Ο εκπρόσωπος του Τραμπ, Σον Σπάισερ,  δήλωσε ότι ο «Πρόεδρος έχει λάβει γνώση του συμβάντος στην Times Square και ενημερώνεται διαρκώς».

Και άλλο περιστατικό στο Staten Island: 1 νεκρός, 5 τραυματίες

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, συνέβη και δεύτερο παρόμοιο περιστατικό πριν από λίγο στο Στέιτεν Αιλαντ. Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς με αποτέλεσμα να σκοτωθεί τουλάχιστον ένας άνθρωπος και τουλάχιστον τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. το περιστατικό συνέβη στην διασταύρωση Μπρόντγουεϊ και Κάσλτον.

Σύμφωνα με το New York Daily News, ωστόσο, το περιστατικό αφορούσε τη σύγκρουση δύο αυτοκινήτων και είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν ακόμα 11. Το περιστατικό έγινε στο Λιμάνι του Ρίτσμοντ στις 11:40 π.μ τοπικη ώρα.

Πηγή:  iefimerida.gr

Όλη η επικαιρότητα