ΚΕ.ΠΟ.ΣΑ.Π. «ΦΟΙΝΙΚΑΣ» Σαολίν Κουνγκ Φου

Στοιχεία Εταιρείας

ΚΕ.ΠΟ.ΣΑ.Π. «ΦΟΙΝΙΚΑΣ»


Αλφειού 45, Πύργος


Επικοινωνία

  • 26210 30593
  • 698985136

Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα -
Τρίτη -
Τετάρτη -
Πέμπτη -
Παρασκευή -
Σάββατο -
Κυριακή -

Λοιπά Στοιχεία

info@shaolin-pyrgos.gr

Ιστοσελίδα

Σχετικά

Το ΚΕ.ΠΟ.ΣΑ.Π. ΦΟΙΝΙΚΑΣ, ιδρύθηκε στο Πύργο Ηλείας το 2014 από ανθρώπους με όραμα και αγάπη για τη Νεολαία της Πόλης, κατόπιν παρότρυνσης του Δάσκαλου Σιφού Σταυρίδη Ιορδάνη που έφερε το Σαολίν Κουνγκ Φου στην Ηλεία.

Ο χώρος του Σωματείου στην οδό Αλφειού 45, στο Πύργο, άνοιξε, με σκοπό την ευρύτερη διάδοση του πνεύματος της τέχνης του Σαολίν Κουνγκ Φου, του Tάι Τζι Τσουάν, της Κινέζικης Πυγμαχίας κ.ά. ευελπιστώντας να μεταφέρει στο ενδιαφερόμενο κοινό, όσο πιο ορθά γίνεται τις γνώσεις αυτές, υπό τις οδηγίες του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Σαολίν [του Επίσημου Φορέα του Σαολίν στην Ελλάδα] και τον έλεγχο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Σαολίν.

Τι είναι όμως αυτό που κάνει τις τέχνες του Σαολίν ξεχωριστές, ανάμεσα στα πολλά άλλα είδη πολεμικών τεχνών και το ναό Σαολίν μοναδικό και πλαισιωμένο από αναρίθμητους θρύλους και τεράστια παράδοση; Όχι μόνο πως το Σαολίν, κατά γενική ομολογία είναι η κοιτίδα των πολεμικών τεχνών, αλλά και η διαχρονική ιστορία των 1500 χρόνων ύπαρξης και συνεχούς ανάπτυξης.

Καμία άλλη πολεμική τέχνη δεν έχει τόσο μακρά πολιτιστική παράδοση, καταγραμμένη μάλιστα σε γενεαλογική αλυσίδα, που συνεχίζεται αδιάσπαστη από γένια σε γενιά μέχρι και σήμερα. Αυτό το σθεναρό πολιτισμικό υπόβαθρο, έχει συντελέσει στο να γίνει όχι μόνο μία από τις πιο διάσημες πολεμικές τέχνες σήμερα, αλλά και στο να εδραιώσει μια από τις σημαντικότερες φιλοσοφικές θεωρίες.

Οι Τέχνες του Σαολίν μπορούν να δημιουργήσουν ένα ασυνήθιστα ισχυρό καταλυτικό μηχανισμό στο σώμα του ασκούμενου, όπου δρώντας με τρόπο δυναμικό, μπορεί να φέρουν στο προσκήνιο το θάρρος και την εξαίρετη σωματική δύναμη που βρίσκεται σε λήθαργο μέσα στο καθένα από εμάς.

Εξαιτίας της φιλοσοφικής του φύσης και της εξειδικευμένης του τεχνικής, ο ναός Σαολίν έχει επιφορτιστεί με το καθήκον της ορθής διάδοσής των Τεχνών του. Για το λόγο αυτό και ίδρυσε στη Βιέννη το 2010 την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σαολίν [Shaolin Europe Association (SEA) e.V.], στην οποία ο Σύλλογος μας είναι μέλος, με δυνατότητα να συμμετέχει ενεργά σε Ευρωπαϊκές και άλλες Διεθνείς Διοργανώσεις.

Υπεύθυνος των τμημάτων του Σωματείου είναι ο Σιφού Καπατσούλιας Παναγιώτης, κάτοχος 4ου Ντουάν και ο Σιφού Αλτάνης Θεόδωρος, κάτοχος 3ου Ντουάν, έγκριτοι εκπαιδευτές και εξεταστές Α’ Βαθμού και Β’ Βαθμού ανάλογα, στην Επιτροπή Αξιολόγησης του Σαολίν Κουνγκ Φου, από την Ελληνική Ομοσπονδία Σαολίν.

Το Σωματείο μας είναι το Μοναδικό στο Πύργο, που εκπροσωπεί κι έχει τη πιστοποίηση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σαολίν και του ΕΠΟΚΕΣ

Το Σωματείο μας, είναι πιστοποιημένο και αναγνωρίζεται επίσημα από:

  • Το Ναό Σαολίν του Σονγκσάν
  • Την Κρατική Λαϊκή Ακαδημία Γου Σου της Λούογιαν
  • Την Ελληνική Ομοσπονδία Γου Σου – Κουνγκ Φου
  • Την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σαολίν
  • Το Κέντρο Έρευνας Πολεμικών Τεχνών του Τσανγκτσούν

Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά την Αληθινή Παράδοση του Σαολίν και τις Αυθεντικές του Πολεμικές Τέχνες.

Όλη η επικαιρότητα