Ηλεία

Οδοντιατρικός Σύλλογος Ηλείας: Πάντα κοντά στο «Χαμόγελο»

Ακούστε το άρθρο

Σε μια προσφορά προς τον Εθελοντικό Οργανισμό «Το χαμόγελο του Παιδιού» προχώρησε ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ηλείας.

Μέλη του συλλόγου βρέθηκαν στα γραφεία του «Χαμόγελου» στον Πύργο προσφέροντας μια επιταγή που επισφραγίζει την πολυετή στήριξη του στις δράσεις του για περισσότερα παιδικά χαμόγελα!

Η ιδέα της προσφοράς στο «Χαμόγελο» «γεννήθηκε» κατά την διάρκεια του 18ου Παμπελοποννησιακού Οδοντιατρικού Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο στον Πύργο, με διοργανωτή τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ηλείας. Εμπνευστής της ιδέας ήταν ο διακεκριμένος σύνεδρος, Δρ. Αλέξανδρος Γκρους, Χειρουργός Οδοντίατρος-Προσθετολόγος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αναφερόμενος στη συγκεκριμένη κίνηση ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας Αλέκος Γαλανόπουλος τόνισε στην ΠΑΤΡΙΣ πως «Στο πλαίσιο του 18ου Παμπελοποννησιακού Οδοντιατρικού Συνεδρίου που έγινε στον Πύργο ο κ. Γκρούς έκανε ένα κλινικό φροντιστήριο στους οδοντίατρους της Ηλείας και όχι μόνο. Ο ίδιος ζήτησε τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από το φροντιστήριο να διατεθούν σε μια δομή. Αποφασίσαμε τα χρήματα να δοθούν στο Χαμόγελο του Παιδιού. Ευχαριστούμε τον κ. Γκρόυς για την προσφορά του στην Κοινωνία. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που είναι υπέρ του εθελοντισμού».

Η γεν. γραμματέας του συλλόγου Κατερίνα Μουστάκη είπε ότι «Ο σύλλογος μας φανερώνει για μια ακόμα φορά το Κοινωνικό του πρόσωπο. Με τη συγκεκριμένη προσφορά βοηθάμε το Χαμόγελο και δίνουμε την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε να το στηρίζουμε και στο μέλλον στο σημαντικό έργο που επιτελεί».

Παρόν στην παράδοση της επιταγής ήταν και το μέλος του Δ.Σ. του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας Πέτρος Σπίνος που δήλωσε πως «Ο σύλλογος μας τηρώντας μια παράδοση ετών συνεχίζει να στηρίζει το Χαμόγελο, σε συνεργασία με τον Δρ Γκρούς. Είναι κάτι που οφείλουμε να κάνουμε όλοι στο βαθμό που μπορούμε».

Ο Γιάννης Λαμπρόπουλος, μέλος του Δ.Σ. του «Χαμόγελου» ευχαρίστησε τόσο τον κ. Γκρούς όσο και τα μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας και ανέφερε πως «Πολλά παιδιά έχουν αγκαλιαστεί από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο. Το Χαμόγελο κάτω από δύσκολες συνθήκες συνεχίζει το μεγάλο του έργο. Ν` αναφέρω μόνο πως το πρώτο 6μηνο του 2018 περίπου 63.000 παιδιά στηρίχτηκαν από τον Οργανισμό μας. Συνεχίζουμε γνωρίζοντας ότι δεν είμαστε μόνοι μας αφού πρωτοβουλίες όπως αυτή του Οδοντιατρικού Συλλόγου  μας βοηθούν να τα καταφέρουμε και να δικαιώσουμε τον ιδρυτή μας Ανδρέα Γιαννόπουλο, που είχε αναφέρει πως αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε».

Η κοινωνική λειτουργός και υπεύθυνη του γραφείου του Εθελοντικού Οργανισμού στον Πύργο Κατερίνα Λιακοπούλου συμπλήρωσε πως «Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ηλείας τα τελευταία 3 χρόνια είναι δίπλα μας φροντίζοντας τη στοματική υγιεινή των παιδιών μας. Κάθε οδοντίατρος έχει υιοθετήσει ένα από τα παιδιά μας και φροντίζει για το χαμόγελο τους που με την συγκεκριμένη κίνηση γίνεται ακόμα πιο λαμπερό».

Όλη η επικαιρότητα