Μεσσηνία

Η Οδύσσεια των κατοίκων των Γαργαλιάνων για να φθάσουν στο Κέντρο Υγείας

Ακούστε το άρθρο

Σε μία απέραντη λαϊκή αγορά μετατρέπεται κάθε Σάββατο το Κέντρο Υγείας (ΚΤ) Γαργαλιάνων. Το Κέντρο Υγείας, που εξυπηρετεί πάνω από 10.000 κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, γίνεται απροσπέλαστο για ασθενοφόρα, αλλά και αυτοκίνητα που μεταφέρουν ασθενείς, καθώς γύρω από το κτήριο εκτείνεται η λαϊκή αγορά.

Πάγκοι με κάθε λογής φρούτα και λαχανικά κλείνουν την είσοδο, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να δυσκολεύονται ακόμη και να περάσουν. Ειδικά ηλικιωμένοι αναγκάζονται να… υπερπηδούν πάγκους με τρόφιμα και καφάσια, για να μπορέσουν να ανέβουν τα σκαλιά του Κέντρου Υγείας και να προσεγγίσουν τους γιατρούς.

Όσο για τα αυτοκίνητα ή τα ασθενοφόρα… ούτε λόγος. Δεν υπάρχει ούτε τετραγωνικό ελεύθερο για να περάσουν και να μεταφέρουν τους ασθενείς. Είναι, άλλωστε, γνωστό ότι όπου υπάρχει λαϊκή αγορά, όχημα δεν μπορεί να προσεγγίσει.

Άγνωστο παραμένει γιατί οι αρμόδιοι δεν έχουν φροντίσει να αλλάξουν την περιοχή που γίνεται η λαϊκή, ώστε να διευκολυνθεί το έργο του Κέντρου Υγείας Γαργαλιάνων, το οποίο ούτως ή άλλως παρουσιάζει προβλήματα λόγω της έλλειψης προσωπικού και υποδομής.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
ΠΗΓΗ: www.healthreport.gr

Όλη η επικαιρότητα