Γυναίκα

Όχι μία, όχι δύο, αλλά 7 νέες αποφάσεις ομορφιάς και μόδας που πρέπει να πάρετε για την νέα χρονιά

makigiaz.jpg
Ακούστε το άρθρο

Αν υπάρχει μια εποχή που όλοι μας βάζουμε νέους στόχους και παίρνουμε σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή μας, αυτή η εποχή είναι οι μέρες λίγο πριν και λίγο μετά την Πρωτοχρονιά.

Πέρα από τους συνήθεις ύποπτους -να χάσουμε κιλά, να κάνουμε αποταμίευση και να βρίσκουμε λίγο χρόνο κάθε μέρα για τον εαυτό μας- φέτος έχουμε μερικές ακόμα αποφάσεις που θέλουμε να προσθέσουμε στην λίστα μας. Αποφάσεις στυλιστικού χαρακτήρα. Είτε μιλάμε για ρούχα που θέλουμε δωρίσουμε επειδή δεν τα φοράμε πια, είτε για τις πιο υγιεινές συνήθειες περιποίησης του προσώπου μας που θέλουμε να υιοθετήσουμε, τώρα είναι η καλύτερη περίοδος για να ανανεώσουμε ουσιαστικά την ντουλάπα και το νεσεσέρ μας.

Ρίξτε μια ματιά στις προτάσεις που σας παρουσιάζουμε παρακάτω και μοιραστείτε μαζί μας στα σχόλια τις δικές σας αποφάσεις ομορφιάς και μόδας για την νέα χρονιά.

Ψωνίστε από την ντουλάπα σας

Αντί να ξοδέψετε μια μικρή περιουσία σε καταστήματα και σε online αγορές, ανακαλύψτε τους κρυμμένους θησαυρούς που έχετε στην ντουλάπα σας. Όλες μας έχουμε ρούχα που έχουν μείνει αφόρετα για μήνες (ή και χρόνια) και τα οποία μπορούν να ανανεωθούν. Μερικά μπορεί να έχουν ακόμα τις ταμπέλες τους. Κάντε μια βαθιά βουτιά στην ντουλάπα σας και θα μείνετε ευχάριστα έκπληκτες από αυτά που θα βρείτε.

Πάρτε περισσότερα ρίσκα ειδικά με το make up σας

Δοκιμάστε τις σκιές που έχουν μείνει αχρησιμοποίητες στην παλέτα σας επειδή τις φοβόσασταν -ίσως εκείνη τη μοβ ή τη μπορντό ή τη γαλάζια. Φορέστε εκείνο το έντονο κόκκινο κραγιόν που ντρεπόσασταν να βάλετε. Μπορεί να ανακαλύψετε πως όσο πιο φωτεινά είναι τα χείλια σας, τόσο πιο φωτεινή θα γίνεται αυτόματα και η μέρα σας.

Επενδύστε σε κλασικά κομμάτια

Σταματήστε να ξοδεύετε τον μισθό που βγάζετε με τόσο κόπο σε εποχιακές τάσεις που θα βαρεθείτε σε δυο μήνες και σε ρούχα που ξέρετε από την αρχή πως δεν σας ταιριάζουν αλλά τα αγοράζετε επειδή «είναι στην μόδα». Επενδύστε σε κλασικά κομμάτια όπως ένα υπέροχο καμηλό παλτό ή ένα μαύρο κασμιρένιο πουλόβερ, τα οποία θα μείνουν μαζί σας για πάντα.

Διατηρήστε μια υγιεινή ρουτίνα καθαρισμού του προσώπου σας

Τέλος οι δικαιολογίες του τύπου «είμαι πολύ κουρασμένη για να ξεβαφτώ, θα κοιμηθώ με το μακιγιάζ». Ορκιστείτε στον εαυτό σας πως θα φροντίζετε καθημερινά την επιδερμίδα σας χρησιμοποιώντας τα καλύτερα προϊόντα, κάνοντας συχνά καθαρισμούς, ενυδατώνοντας τον οργανισμό σας και τρώγοντας τα σωστά τρόφιμα για λαμπερό δέρμα.

Κάντε ένα γερό ξεκαθάρισμα στα εσώρουχά σας

Ήρθε η ώρα να πετάξετε εκείνα τα σουτιέν και τα σλιπάκια που κρατάτε εδώ και μια δεκαετία. Επενδύστε σε νέα, άνετα και ποιοτικά κομμάτια εσωρούχων. Τα καλά εσώρουχα όχι μόνο «βγάζουν» τα λεφτά τους αλλά σας δίνουν και αρκετή επιπλέον αυτοπεποίθηση.

Οργανωθείτε

Ώρα να βάλετε τάξη στα συρτάρια και τις συρταριέρες σας. Και μόλις το κάνετε, προσπαθήστε να διατηρήσετε αυτή την τάξη και να μην αφήσετε πάλι τα ρούχα σας να μετατραπούν σε μικρά βουνά μέσα στις ντουλάπες.

Βάλτε λίγο χρώμα

Ναι, ξέρουμε, είναι πολύ εύκολο να φοράτε το ίδιο αξιόπιστο μαύρο φόρεμα και το αγαπημένο σας λευκό t-shirt με το παλιό σας τζιν και να ξεμπερδεύετε. Μήπως όμως έχει έρθει η ώρα να κάνετε λίγο πιο «πικάντικο» το στυλ σας, λίγο πιο ενδιαφέρον; Προσθέστε λίγο χρώμα στα ρούχα σας και θα δείτε την αλλαγή αμέσως.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Όλη η επικαιρότητα