Κινηματογράφος

Οι 11 κινηματογραφικές αφίξεις του Οκτωβρίου

tainies.jpg
Ακούστε το άρθρο

Τα δραματικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο όρος Έβερεστ το 1996, ο αγώνας για επιβίωση ενός αστροναύτη στον πλανήτη Άρη και η σατιρική ματιά στην ανθρώπινη εμμονή με τις μονογαμικές σχέσεις του Γιώργου Λάνθιμου, είναι μερικές μόνο από τις ιστορίες που περιμένουν να ξεδιπλωθούν το φθινόπωρο στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες.

Ας δούμε τις ταινίες που αναμένουμε τον Οκτώβριο στην Ελλάδα!

Everest
Η τρισδιάστατη ταινία του Μπαλτάζαρ Κορμάκουρ, που άνοιξε την αυλαία για το 72ο Φεστιβάλ Βενετίας, πραγματεύεται τα πραγματικά γεγονότα του 1996 στο Έβερεστ, τότε που μια τρομακτική χιονοθύελλα έπληξε την ανθρωπότητα και οκτώ ορειβάτες έχασαν τη ζωή τους. Θα είναι το Gravity της χρονιάς; Την αναμένουμε στην Ελλάδα την 1 Οκτωβρίου.

Life
Ο φωτογράφος Ντένις Στοκ καλείται να φωτογραφίσει τον ηθοποιό Τζέιμς Ντιν. Μαζί ταξιδεύουν από το Λος Άντζελες έως τη Νέα Υόρκη και την Ιντιάνα και μια φιλία αναπτύσσεται. Στις ελληνικές αίθουσες την 1 Οκτωβρίου.

Mia Madre
Η Μαργαρίτα, σκηνοθέτις που περνά την κρίση μέσης ηλικίας, βυθίζεται ακόμη πιο βαθιά σε αυτήν, όταν αρρωσταίνει βαριά η μητέρα της και αναγκάζεται να μετακομίσει στο πατρικό της. Μια ταινία που αναδεικνύει τη σημασία των οικογενειακών δεσμών και το πόσο σημαντικό είναι να απολαμβάνει κανείς τη ζωή. Και φυσικά, τονίζει το γεγονός πως ανεξαρτήτως ηλικίας, η απώλεια της μητέρας είναι πάντα μια ιδιαίτερα βαθιά πληγή. Από 1η Οκτωβρίου στις ελληνικές αίθουσες.

Η διάσωση
Ένας αστροναύτης, ο Μαρκ, που υποδύεται ο Ματ Ντέιμον, θεωρείται νεκρός και εγκαταλείπεται από την ομάδα του στον πλανήτη Άρη. Ο Μαρκ όμως ζει, και πρέπει να επιστρατεύσει όλη την εφευρετικότητά του για να επιβιώσει και να βρει τον τρόπο να στείλει σήμα στη Γη, ότι είναι ζωντανός. Ο Ντέιμον περιβάλλεται από ένα εντυπωσιακό καστ, (η Τζέσικα Τσαστέιν και ο Τζεφ Ντάνιελς ανάμεσά τους) και η ταινία δείχνει να είναι κάτι περισσότερο από ένα ‘one man show’, ενώ η παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Τορόντο φανερώνει μια πιθανή «δόξα» βραβείων. Από 1η Οκτωβρίου στις ελληνικές αίθουσες.

The Intern
Η Αν Χάθαγουεϊ αφήνει τη θέση της μαθητευόμενης στην ταινία «Ο Διάβολος φοράει Prada» και παίρνει προαγωγή σε ανώτατο στέλεχος μιας online επιχείρησης μόδας. Ο μαθητευόμενος αυτή τη φορά είναι ο Μπεν Γουίτακερ, που υποδύεται ο Ρόμπερτ ντε Νίρο. Ο 70χρονος δεν αφήνει τη συνταξιοδότηση να τον καταβάλλει και «μπαίνει» δυναμικά ξανά στο παιχνίδι. Ο Γουίτακερ συναναστρέφεται με τους νέους και διαπιστώνει τι είναι πραγματικά σημαντικό στη ζωή, όπως το να μένει κανείς πιστός στις αξίες του. Η ταινία θα προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες από τις 8 Οκτωβρίου.

The walk

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Ρόμπερη Ζεμέκις (Forrest Gump, Cast Away, Flight) επανέρχεται με την πραγματική ιστορία του νεαρού ονειροπόλου, Φιλίπ Πετίτ, και μιας παρέας, που μαζί επιτυγχάνουν το ανέφικτο: να ενώσουν με σύρμα το τεράστιο κενό ανάμεσα στους πύργους του Κέντρου του Παγκοσμίου Εμπορίου και να περπατήσουν πάνω σε αυτό. Με σύμμαχο την τυφλή φιλοδοξία, ο Πετίτ και η παρέα του ξεπερνούν τα φυσικά εμπόδια, πάνε κόντρα στις πιθανότητες και στο σύστημα και εκτελούν το σχέδιό τους. Στις αίθουσες από 8 Οκτωβρίου.

Ο αστακός
Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, που έβαλε ξανά την Ελλάδα στο Διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Καννών, είναι μια «μακάβρια» περιπέτεια και μια σατιρική ματιά στην εμμονή της κοινωνίας με την μονογαμία. Σε ένα περίεργο μέλλον, όσοι άνθρωποι βρίσκονται χωρίς ταίρι, μεταφέρονται σε ένα ξενοδοχείο. Μέσα σε 45 ημέρες, θα πρέπει να έχουν επιλέξει τον σύντροφό τους, αλλιώς μεταμορφώνονται σε ζώα και αφήνονται στο δάσος. Πρωταγωνιστεί ο Κόλιν Φάρελ και την αναμένουμε στις 16 Οκτωβρίου.

Macbeth
Ο Μάκβεθ, δούκας της Σκωτίας ακούει την προφητεία τριών μαγισσών ότι μια μέρα θα γίνει ο ίδιος ο βασιλιάς της Σκωτίας. Κυριευμένος από φιλοδοξία και ωθούμενος στη δράση από τη σύζυγό του, δολοφονεί τον Βασιλιά και παίρνει το θρόνο. Ο Μάικλ Φασμπέντερ προσδίδει στο ρόλο την απαιτούμενη οργή και την ισχυρή φιλοδοξία, ενώ η Μαριόν Κοτιγιάρ ξεχωρίζει με την «απειλητική αποφασιστικότητά» της. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή παραγωγή, που την αναμένουμε στην Ελλάδα στις 15 Οκτωβρίου.

Black Mass (Ανίερη Συμμαχία)
Ο Τζόνι Ντεπ επανέρχεται δυναμικά και μεταμορφώνεται στον Ιρλανδό μαφιόζο Τζέιμς «Γουάιτι» Μπάλτζερ, επιχειρώντας να «διορθώσει» τις προηγούμενες αποτυχημένες προσπάθειες του (Ο κύριος Μόρντεκαϊ, Ο μοναχικός καβαλάρης). Με φόντο τη Νότια Βοστώνη της δεκαετίας του ’70, ο μαφιόζος πείθεται από τον πράκτορα του FBI Τζον Κόνολι να συνεργαστεί μαζί του, με στόχο την εξόντωση της ιταλικής μαφίας. Η ταινία βασίζεται στην πραγματική ιστορία της ανίερης συμμαχίας, που επέτρεψε στον Γουάιτι να διεισδύσει στους κύκλους της έννομης τάξης, να αποκτήσει τον έλεγχο και να μετατραπεί σε έναν από τους πιο διάσημους γκάνγκστερ στην ιστορία της Βοστόνης. Στην Ελλάδα από τις 15 Οκτωβρίου.

Burnt
Ο Μπράντλεϊ Κούπερ επανέρχεται στις μεγάλες οθόνες ως Άνταμ Τζόουνς, ένας σεφ που κατέστρεψε την καριέρα του εξαιτίας των ναρκωτικών και υπεροπτικής συμπεριφοράς. Ωστόσο, επιστρέφει στο Λονδίνο, αποφασισμένος να εξιλεωθεί και αναλαμβάνει να «χαρίσει» σε ένα εστιατόριο τρία αστέρια Michelin. Στις ελληνικές αίθουσες από τις 22 Οκτωβρίου.

Γέφυρα Κατασκόπων
Το τζακ ποτ φαίνεται να «χτύπησε» ο σεναριογράφος Ματ Τσάρμαν, δείχνοντας το σενάριό του στον Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο οποίος και συμφώνησε να αναλάβει την σκηνοθεσία. Αξίζει βέβαια να αναφερθεί ότι το σενάριο του Τσάρμαν, «δουλεύτηκε» και από τους αδελφούς Κοέν. Η «Γέφυρα των κατασκόπων» δείχνει την αληθινή ιστορία ζωής του Τζέιμς Ντόνοβαν, (Τομ Χανκς), κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Πρόκειται για έναν δικηγόρο, ο οποίος αποστέλλεται από την CIA στα εδάφη του εχθρού, με σκοπό να διαπραγματευτεί με τους Ρώσους την απελευθέρωση ενός πιλότου, το αεροπλάνο του οποίου καταρρίφθηκε και ο ίδιος αιχμαλωτίστηκε. Αργότερα, δέχτηκε πιέσεις να βοηθήσει στην δολοφονία του Φιντέλ Κάστρο. Χωρίς αμφιβολία, ο Χανκς θα χαρίσει στον ρόλο ένα στοιχείο «ταραγμένης ευπρέπειας». Στην Ελλάδα από τις 29 Οκτωβρίου. 

 
Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα