Εκπαίδευση

Οι 4 υποψήφιοι για την προεδρία του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

teidytikhselladas.jpg
Ακούστε το άρθρο

Εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας αναμένεται να προκηρυχθούν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, σύμφωνα και με όσα ορίζει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε από το υπουργείο Παιδείας στις 7 Οκτωβρίου, στον απόηχο των αλλαγών που έκανε ο νυν πρόεδρος Βασίλης Τριανταφύλλου, και προκάλεσαν αντιδράσεις.

Αυτή θα είναι και η πρώτη φορά που θα γίνουν εκλογές από ιδρύσεως του ΤΕΙ τον Απρίλιο του 2013. Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι αποχώρησε ο Σωκράτης Καπλάνης από την προεδρία λόγω συνταξιοδότησης και στη θέση του εξελέγη μεταβατικός πρόεδρος ο Βασίλης Τριανταφύλλου, μέχρις ότου προκηρυχθούν εκλογές.

Θέση μάχης στην κούρσα για την προεδρία αναμένεται να λάβουν, σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες του patrisnews.com, τέσσερις υποψήφιοι-ες, οι οποίοι είχαν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους και τον περσινό Δεκέμβριο, όταν και αναβλήθηκε η προκήρυξη  της εκλογικής διαδικασίας λόγω των εθνικών εκλογών του Ιανουαρίου.

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα της Σωτηρίας-Ήρας Αντωνοπούλου, αναπληρώτριας καθηγήτριας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος. Η κα Αντωνοπούλου διετέλεσε αντιπρόεδρος του ιδρύματος επί προεδρίας Καπλάνη, ενώ στο παρελθόν έχει διατελέσει προϊσταμένη των τμημάτων Μουσειολογίας και Πληροφορικής & ΜΜΕ του Πύργου.

Υποψήφιος θα είναι, σύμφωνα με τα ως τώρα δεδομένα, ο μέχρι προχθές προϊστάμενος του τμήματος Μηχανολόγων-Μηχανικών του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας που εδρεύει στην Πάτρα, Γιώργος Καμπουρίδης, ο οποίος έχει διατελέσει στο παρελθόν αντιπρόεδρος του TEI Πατρών την περίοδο 2002-05, επί προεδρίας Ιωάννη Μακρυγένη.

Τρίτος υποψήφιος θα είναι ο Λάμπρος Δρόσος, νυν προϊστάμενος του τμήματος Πληροφορικής και ΜΜΕ του ΤΕΙ Πύργου, κάτι που το δήλωσε στη χθεσινή του δήλωση, με την οποία καταφέρθηκε με σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του κ.Τριανταφύλλου.

Όσον αφορά τον νυν πρόεδρο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, Βασίλη Τριανταφύλλου, ο ίδιος δεν έχει πάρει θέση δημοσίως σχετικά με το αν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία ή όχι, ωστόσο όλα τα δεδομένα συγκλίνουν ως προς το πρώτο ενδεχόμενο.

Παναγιώτης Φωτεινόπουλος

Fopan83@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα