Κινηματογράφος Ψυχαγωγία

Oι 7 καλύτερες ταινίες με ήρωες της DC και Marvel στο ελληνικό Netflix

Ακούστε το άρθρο
Έτος: 2004
Σκηνοθέτης: Jonathan Hensleigh 
Ελληνικοι υπότιτλοι:Ναι

Μια επιχείρηση λαθρεμπορίου στον κόλπο της Ταμπα, έχει ως αποτέλεσμα τους θανάτους του Bobby Saint, γιου του αφεντικού της μαφίας Howard Saint, και του εμπόρου όπλων Otto Krieg. Η επιθυμία του μαφιόζου Howard Saint να εκδικηθεί τον θάνατο του γιου του, τον οδηγεί στην ανακάλυψη ότι ο Otto Krieg ήταν ο μυστικός πράκτορας του FBI και της δύναμης Delta, Frank Castle, και είναι ζωντανός. Άμεσα δίνει εντολή και βρίσκουν τον Frank σε μια οικογενειακή συνάντηση, σκοτώνοντας όλη την οικογένεια του και αφήνοντας τον ίδιο χτυπημένο να πεθάνει. Ένας ντόπιος ψαράς τον σώζει και τα τότε ξεκινάει ένα ανελέητο κυνηγητό για να τιμωρήσει τους Saints για τον θάνατο των αγαπημένων προσώπων του. Μια ακόμα κινηματογραφική μεταφορά του πετυχημένου κομικ της Marvel “Punisher”  γεμάτη ένταση και ασταμάτητη δράση για τους φαν του είδους.

Έτος: 2003
Σκηνοθέτης: Mark Steven Johnson
Ελληνικοι υπότιτλοι:Ναι
Από τις καλές μεταφορές κόμικ της Marvel στην μεγάλη οθόνη.  Ένας δικηγόρος( Ben Aflek ), ο οποίος έμεινε τυφλός λόγω ατυχήματος όταν ήταν μικρός, ζει διπλή ζωή. Το πρωί είναι δικηγόρος, ενώ το βράδυ βάζει την μάσκα του και πολεμάει το έγκλημα. Μπορεί να είναι τυφλός, αλλά οι υπόλοιπες αισθήσεις του είναι υπερανεπτυγμένες. Ο Daredevil θα μπει στο στόχαστρο του αρχηγού του οργανωμένου εγκλήματοςKingpin(Michael Clarke Duncan), ο οποίος θα προσλάβει τον πληρωμένο δολοφόνο Bullseye (Colin Farrell) για να τον σταματήσει. Στον δρόμο του για δικαιοσύνη θα εμπλακεί και η κοπέλα του Elektra (Jennifer Garner).Μια θεαματική ταινία δράσης, κυκλοφόρησε το 2003 και ακολουθήθηκε από μια ξεχωριστή ταινία για την Elektra, καθώς και από την ομώνυμη σειρά.


3. Batman Begins
Έτος: 2005
Σκηνοθέτης: Christopher Nolan
Ελληνικοι υπότιτλοι:Ναι 

Για πολλούς η καλύτερη ταινία μπάτμαν. Σκοτεινή, ατμοσφαιρική, με πολύ καλές ερμηνείες ( Christian Bale,Michael CaineKen Watanabe) και φοβερή σκηνοθεσία. Το σενάριο βρίσκει τον Μπρους Γουειν να γυρνάει στο Γκόθαμ αφού εχει περάσει την εκπαίδευση νιντζα από τον μυστηριώδη δάσκαλό του. Εκεί διαπυστώνει φοβερά γεγονότα και αποφασίζει να πολεμήσει το εγκλημα. Ο Μπατμαν γεννιέται.. Το εξαιρετικό soundtrack του Hans Zimmer είναι το κερασάκι στην τούρτα. 


4. The Dark Knight
Έτος: 2008
Σκηνοθέτης: Christopher Nolan
Ελληνικοι υπότιτλοι:Ναι 

Ο Batman(Christian Bale), έχοντας «καθαρίσει» τους δρόμους της Γκόθαμ με την βοήθεια του υπαρχηγού Τζιμ Γκόρντον(Gary Oldman) και του εισαγγελέα Χάρβει Ντέντ(Aaron Eckhart), προσπαθεί να διαλύσει τις υπόλοιπες εγκληματικές οργανώσεις που απομένουν. Όμως η εμφάνιση ενός νέου κακού, του Τζόκερ(Heath Ledger) ανατρέπει τα δεδομένα και θα φέρει την Γκόθαμ στα όρια του χάους. Με μια στρατιά από γνωστά ονόματα στην διάθεση του(Christian Bale, Heath Ledger, Morgan Freeman, Michael Caine, Gary Oldman, Aaron Eckhart, Maggie Gyllenhaal) ο Christopher Nolan δημιουργεί μια ταινία σκοτεινή(όπως άλλωστε το δηλώνει και ο τίτλος της ταινίας), στην οποία οι καταιγιστικές σκηνές δράσης κόβουν την ανάσα. Ξεχωρίζει η μνημειώδης ερμηνεία του αδικοχαμένου Heath Ledger ως Joker, η οποία ήταν και το κύκνειο άσμα και αποτελεί μια από τις καλύτερες ερμηνείες κακού στην ιστορία του κινηματογράφου. Tιμήθηκε με το όσκαρ Β ανδρικού ρόλου μετά θάνατο.

Έτος: 2012
Σκηνοθέτης: Christopher Nolan
Ελληνικοι υπότιτλοι:Ναι
Η συνεχεια του The Dark Knight και άτυπο τέλος της τριλογίας, βρίσκει τον Μπρούς Γουέιν(Christian Bale) να μην έχει βάλει την στολή του Batman για 8 χρόνια και να έχει κλειστεί στο σπίτι του μετά τον θάνατο του εισαγγελέα Χάρβει Ντέντ. Οι καινούργιες απειλές, όπως η διαρρήκτης Σελίνα Κάιλ(Anne Hathaway) ως Catwoman και ο τρομοκράτης Bane(Tom Hardy), ο οποίος θα έρθει στην Γκόθαμ και θα φέρει το χάος στους δρόμους της, απειλώντας ότι θα ενεργοποιήσει μια πυρηνική βόμβα. Αυτό θα αναγκάσει τον Batman να βγει από την σπηλιά του για να σώσει την πόλη. Η συνέχεια της συνεργασίας του Christopher Nolan και του Christian Bale ως Batman μας δίνει μια ακόμα ταινία σκοτεινή, ψυχολογική αλλά και γεμάτη ένταση και δράση. Οι Morgan Freeman, Michael Caine, Gary Oldman συνεχίζουν να παίζουν τους γνωστούς πλέον ρόλους τους, ενώ η προσθήκη αρκετών ακόμα σταρ όπως οι Marion Cotillard, , Anne Hathaway, Cillian Murphy και Josef Gordon-Levitt σε ρόλους κλειδιά βοηθούν στο να βλέπεις την ταινία χωρίς να βαρεθείς ούτε λεπτό παρά την μεγάλη της διάρκεια(164 λεπτά).

Έτος: 2013
Σκηνοθέτης:  Zack Snyder
Ελληνικοι υπότιτλοι:Ναι
Ένα νεαρό αγόρι μαθαίνει ότι έχει εξαιρετικές δυνάμεις και δεν είναι από το πλανήτη Γη. Ως νεαρός, ταξιδεύει για να ανακαλύψει από πού ήρθε και ποιός ο σκοπός του. Δεν είναι εύκολο όμως για τον κεντρικό ήρωα Κλάρκ Κέντ (Superman) αφού πρώτα πρέπει να αναδυθεί ο ήρωας απο μέσα του αν θέλει να σώσει τον κόσμο από την εξόντωση και να γίνει το σύμβολο της ελπίδας για όλη την ανθρωπότητα. To Man Of Steel είναι μια ταινία υπερήρωων του 2013 με κύριο χαρακτήρα τον Superman του DC Comics. Η ταινία σκηνοθετείται από τον Zack Snyder, και πρωταγωνιστούν οι Henry Cavill, Amy Adams, Michael Shannon, Kevin Costner, Diane Lane, Laurence Fishburne, Antje Traue, Ayelet Zurer, Christopher Meloni και Russell Crowe. To Man Of Steel έγινε επιτυχία στο box office, κερδίζοντας πάνω από 668 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Οι κριτικοί επαίνεσαν τα οπτικά σχήματα, τις σκηνές δράσης και τη μουσική του Hans Zimmer. Το Μάρτιο του 2016 κυκλοφόρησε η συνέχεια της ταινίας με τίτλο Batman vs Superman: Dawn of Justice (δειτε οτ εδώ σε ποιότητα 4Κ).


Έτος: 2009
Σκηνοθέτης: Christopher Nolan
Ελληνικοι υπότιτλοι:Ναι

Το Watchmen είναι άλλη μια μεταφόρα στην μεγάλη οθόνη του πολυδιαβασμένου κομικ της DCWatchmen. Η ταινία διαδραματίζεται το ετος 1985 σε μια εννάλλακτικη οπτική της  παγκόσμιας ιστορίας. Ο ψυχρός πόλεμος μαίνεται ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία, οι υπερήρωες που απαρτίζουν τους Watchmen εχουν αποσυρθεί από την δράση με η χωρίς τη θέληση τους μετά από απόφαση του προέδρου Νιξον, επειδη πολλοί εχουν χάσει τον έλεγχο. Τότε όμως βρίσκεται δολοφονήμενος ο Watchman Comedian, οδηγωντας τους υπολοιπους της ομάδας να ξεκινησουν μια αδιακοπη έρευνα για να βρεθεί ο δολοφόνος πριν το επόμενο χτύπημα του. Μια κλασικη ταινία δράσης με την υπογραφή του μετρ του είδους Zack Snyder.

Όλη η επικαιρότητα