Ηλεία

Οι δικηγόροι παίζουν μπάλα για το Χαμόγελο του Παιδιού!

dikhgoroi_podosfairo.jpg
Ακούστε το άρθρο

Έναν φιλανθρωπικό ποδοσφαιρικό αγώνα, καθαρά κοινωνικού χαρακτήρα και με σκοπό την ενίσχυση του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού», διοργανώνουν σήμερα το απόγευμα οι δικηγόροι της Ηλείας, σε συνεργασία με την ποδοσφαιρική ομάδα «Άφοβος» Βροχίτσας στο γήπεδο της περιοχής.

Τη Δευτέρα το πρωί, οι πρόεδροι των δύο δικηγορικών συλλόγων της Ηλείας, Πύργου και Αμαλιάδας, Δημήτρης Δημητρουλόπουλος και Νίκος Κυπρούλης, καθώς ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ομάδας «Άφοβος» Βροχίτσας, Ανδρέας Γαλάνης και ο ταμίας του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Γιάννης Λαμπρόπουλος, παραχώρησαν κοινή συνέντευξη τύπου, όπου ανακοίνωσαν την πραγματοποίηση του ποδοσφαιρικού αγώνα που θα γίνει σήμερα στις 5 το απόγευμα στο γήπεδο της Βροχίτσας.


Παράλληλα, ο κοινωνικός χαρακτήρας του συγκεκριμένου αγώνα αφορά τη στήριξη του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και ειδικά της Στέγης Ημερήσιας Φροντίδας, που λειτουργεί τους τελευταίους μήνες ο σύλλογος, στην περιοχή της Βροχίτσας, ένας χώρος που όπως επισημάνθηκε προσφέρει καθημερινά τις υπηρεσίες του σε παιδιά που έχουν ανάγκη από την ευρύτερη περιοχή της Ηλείας.

«Τα έσοδα του αγώνα αυτού θα διατεθούν για την ενίσχυση της στέγης ημερήσιας φροντίδας που έχει ξεκινήσει τη λειτουργία της στην τοπική κοινότητα Βροχίτσας του δήμου Πύργου. Η στέγη αυτή έχει ξεκινήσει να λειτουργεί εδώ και μερικούς μήνες με σκοπό την παροχή ημερήσιας φροντίδας σε παιδιά τα οποία δεν μπορούν να λάβουν τη φροντίδα αυτή στο σπίτι τους και τις οικογένειές τους», ανέφερε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, Δημήτρης Δημητρουλόπουλος, ο οποίος επεσήμανε πως ο δικηγορικός σύλλογος, είχε τη χαρά να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του συλλόγου στη Βροχίτσα, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Χαμόγελου του Παιδιού διαπιστώνοντας την αρτιότητα των εγκαταστάσεων και την πολύ καλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Παράλληλα ο κ. Δημητρουλόπουλος, κάλεσε όλους τους πολίτες να παρακολουθήσουν τον σημερινό ποδοσφαιρικό αγώνα προκειμένου, όπως είπε, με την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους να ενισχύσουν την προσπάθεια που γίνεται για το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ελάχιστο τίμημα για το Χαμόγελο

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, Νίκος Κυπρούλης, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην πορεία της ποδοσφαιρικής ομάδας που έχουν συστήσει οι δικηγόροι της Ηλείας και η οποία, όπως τόνισε, έχει φτάσει έως και τα πρωταθλήματα των ομάδων των δικηγόρων ολόκληρης της Ελλάδας, σημειώνοντας δε πως το τίμημα για την παρακολούθηση του αγώνα που θα γίνει σήμερα το απόγευμα είναι μόλις 1 ευρώ και αυτό θα δοθεί εξ’ ολοκλήρου στο σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

«Οι δύο σύλλογοι στα πλαίσια των κοινωνικών προσφορών αποφάσισαν με ελάχιστο τίμημα δηλαδή 1 ευρώ ανα εισητήριο να καλέσουν τον κόσμο της Ηλείας να παρευρεθεί και να ενισχύσει τους παίκτες κυρίως όμως να ενισχύσει το Χαμόγελο του Παιδιού που είναι κοινά αποδεκτό στο Πανελλήνιο. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για το Χαμόγελο του Παιδιού», επεσήμανε ο κ. Κυπρούλης.

«Θα θέλαμε κι εμείς να δείξουμε τον κοινωνικό μας χαρακτήρα καθώς θεωρούμε πως μια ομάδα δεν μπορεί να έχει μόνο αγωνιστικά χαρακτηριστικά μέσα στο γήπεδο, θα πρέπει να επεκτείνεται και στην κοινωνία ολόκληρη. Αυτό είναι το νόημα που θέλουμε να βγάλουμε εμείς σαν ποδοσφαιρική ομάδα της Βροχίτσας και να επισημάνουμε ότι σε περιόδους κρίσης θα πρέπει όλοι οι σύλλογοι και φορείς να συνεργάζονται και να έχουν κοινούς σκοπούς», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ποδοσφαιρικής ομάδας «Άφοβος» Βροχίτσας.

Ξενάγηση στη Στέγη Ημερήσιας Φροντίδας

Όπως ανακοινώθηκε το πρωί της Τρίτης στη συνέντευξη Τύπου, όσοι παρακολουθήσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα θα έχουν την ευκαιρία, μετά το τέλος του, να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις της Στέγης Ημερήσιας Φροντίδας του συλλόγου «Χαμόγελο του Παιδιού», ένα κτήριο το οποίο, δημιουργήθηκε από τους ίδιους τους πολίτες της περιοχής αλλά και τους απανταχού πολίτες που ζουν στην Ελλάδα ή το εξωτερικό και κατάγονται από την τοπική κοινότητα της Βροχίτσας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ταμίας του συλλόγου «Χαμόγελο του Παιδιού», Γιάννης Λαμπρόπουλος, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους δικηγόρους της Ηλείας και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και τους παίκτες του Άφοβου Βροχίτσας για την πρωτοβουλία που έλαβαν να πραγματοποιήσουν τον συγκεκριμένο αγώνα για την ενίσχυση της Στέγης Ημερήσιας Φροντίδας.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ θέλουμε να πούμε μέσα από την καρδιά μας στους δικηγόρους της Ηλείας και στον πρόεδρο μαζί με τους παίκτες και το συμβούλιο της ομάδας της Βροχίτσας. Πραγματικά πιστεύουμε πως θα γίνει ένας μεγάλος αγώνας, καθώς είναι ένας χώρος κοινωνικής και συμβουλευτικής παρέμβασης σε όλα τα παιδιά της περιοχής, ένα κτήριο που στο μέλλον θα αναπτύξει κι άλλες δράσεις. Καλούμε όλους όχι μόνο να έλθουν στο γήπεδο, αλλά κάποιοι που δεν θα μπορέσουν να πάρουν ένα εισιτήριο 1 ευρώ ώστε να βοηθήσουν αυτή τη δράση. Μετά τον αγώνα θα έχουμε την δυνατότητα να ξεναγήσουμε όλους τους φίλους μας μέσα στους χώρους της στέγης», επεσήμανε ο κ. Λαμπρόπουλος. 


ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα