Εκπαίδευση

Οι επιτυχόντες του ΕΠΑΛ στην Ηλεία!

epal_epityxontes.jpg
Ακούστε το άρθρο

Πύργος

Με χαμόγελα και ανακούφιση, αφού και η δική τους προσπάθεια ολοκληρώθηκε αισίως, υποδέχθηκαν χθες το πρωί τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων (Ομάδα Α΄ και Ομάδα Β΄- μαθήματα ειδικότητας).

   Τα αποτελέσματα αναρτήθηκαν στα σχολεία γύρω στη 1:00 το μεσημέρι και δεν ήταν λίγα τα παιδιά, αλλά και οι γονείς τους, που έσπευσαν στα σχολεία να ενημερωθούν, αν και υπήρχε η δυνατότητα να δουν τις βαθμολογίες τους στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας στο http://results.it.minedu.gov.gr), πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους. Τα χαμόγελα περίσσεψαν, όπως και τα συγχαρητήρια και οι αγκαλιές με τους καθηγητές τους στο σχολείο, που μαζί, βήμα-βήμα, παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα, κατάφεραν να ολοκληρώσουν αυτή την προσπάθεια με το πιο καλό αποτέλεσμα, την επίτευξη του στόχου τους.

   Η εφημ. «Πατρίς», επικοινώνησε με κάποια από τα παιδιά του 2ου ΕΠΑΛ Πύργου – δυστυχώς όχι με όλα – που πέτυχαν σημαντικές βαθμολογίες και καταφέρνουν να εισαχθούν σε σχολές της προτίμησής τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Σε αυτά αλλά και σε όλα τα παιδιά όλων των ΕΠΑΛ, αξίζει ένα μεγάλο μπράβο. 

Αμαλιάδα

Με χαμόγελα και ικανοποίηση υποδέχτηκαν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων στα δύο ΕΠΑΛ της Αμαλιάδας, αφού οι υποψήφιοι των δύο σχολείων κατάφεραν για ακόμη μία χρονιά να συγκεντρώσουν υψηλές βαθμολογίες.

Με το άριστα να κυμαίνεται στα 2.000 μόρια, αρκετοί κατάφεραν να ξεπεράσουν τα 1.600 μόρια και βέβαια αισθάνονται δικαιωμένοι, καθώς η πλειοψηφία θα καταφέρει να εισαχθεί στις πρώτες σχολές προτίμησης, ενώ αισθάνονται ότι ανταμείφθηκαν οι κόποι ετών.

Τα αποτελέσματα αναρτήθηκαν χθες το πρωί στο 1ο και το 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας και οι μαθητές των δύο σχολείων τα υποδέχτηκαν χαμογελαστοί αλλά και συγκινημένοι. Άλλωστε, η επιτυχία γι’ αυτά τα παιδιά αλλά και για τους συλλόγους διδασκόντων των δύο σχολείων έχει ιδιαίτερη αξία, αφού η πλειοψηφία των μαθητών δεν έκανε καθόλου φροντιστήρια και οι καλές βαθμολογίες οφείλονται στην αποτελεσματική δουλειά που γίνεται από τους καθηγητές μέσα στο σχολείο.

Το 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας, παρά το γεγονός ότι φέτος είχε λιγότερους υποψηφίους εξαιτίας του ότι δεν υπήρχε ένας τομέας, κατάφερε όπως και πέρυσι να επιτύχει αύξηση των εισακτέων της τάξεως του 15% με 20%. Φυσικά, ο διευθυντής του σχολείου Κώστας Κωνσταντούλας εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για τα αποτελέσματα, ενώ την ικανοποίησή του εξέφρασε και ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας Βασίλης Παναγιωτόπουλος. 

Νάνσυ Σπυροπούλου

(n_spyropoulou@yahoo.gr)

και 

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)


Όλη η επικαιρότητα