Τεχνολογία

Οι επόμενες δύο γενιές iPhone έχουν την υπογραφή του… Στήβεν Τζομπς

apple.jpg
Ακούστε το άρθρο

Υπό την εποπτεία του Στήβεν Τζομπς έχουν σχεδιαστεί οι επόμενες δύο γενιές iPhone. Αυτό άφησε να εννοηθεί εκπρόσωπος της Apple κατά την συζήτησή του με τον Γενικό Εισαγγελέα στο Σαν Φρανσίσκο. Θέμα της συζήτησης ήταν η πρόταση για την υιοθέτηση κοινής τεχνολογίας από τους κατασκευαστές που θα καθιστά άχρηστα τα κλεμμένα smartphone, ώστε να αποτραπούν οι κλοπές.


Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος εκπρόσωπος της Apple Michael Foulkes συμμετείχε σε μια συζήτηση με τον George Gascón. Εκεί, είπε ότι η διαδικασία ενσωμάτωσης μιας τέτοιας τεχνολογίας θα ήταν μακρόχρονη και κουραστική και ουσιαστικά απέρριψε την πρόταση του Γενικού Εισαγγελέα αφού οι επόμενες δύο γενιές iPhone έχουν σχεδιαστεί ήδη και μάλιστα «πριν ακόμα ο Τιμ Κουκ βρεθεί στην κεφαλή της Apple».


Η απάντηση του Michael Foulkes στον George Gascón κάνει τώρα τον γύρο του κόσμου, αφού θεωρήθηκε αυτονόητο πως όχι μόνο το iPhone 5 αλλά ένα ή και δύο ακόμα μελλοντικά iPhone (ο Foulkes αναφέρθηκε σε «γενιές», όχι μοντέλα) είχαν σχεδιαστεί υπό την σκληρή εποπτεία του Στήβεν Τζομπς (πέθανε τον Οκτώβριο του 2011). Πάντως, αν και ακούγεται αδύνατη η σχεδίαση ενός κινητού τηλεφώνου δύο χρόνια πριν την κυκλοφορία του, αποτελεί συνήθη πρακτική στην βιομηχανία, βεβαιώνουν διάφορες πηγές από το εσωτερικό της στην βρετανική εφημερίδα Guardian.


Επιπλέον, σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση του φαινομένου της κλοπής iPhone, ο Foulkes είπε πως ήδη από το 2009 η Apple παρέχει την υπηρεσία Find My iPhone, που επιτρέπει τον γεωγραφικό εντοπισμό και την διαγραφή περιεχομένου σε iPhone, iPad, iPod touch και Mac. Εντούτοις, ο εισαγγελέας πρότεινε να αναπτυχθεί από κοινού τεχνολογία που θα καθιστά άχρηστα τα κλεμμένα τηλέφωνα.


Μια άλλη μέθοδος που χρησιμοποιείται για να μειώσει την αξία των κλεμμένων συσκευών και να αποθαρρύνει τις κλοπές είναι η συμφωνία των δικτύων κινητής τηλεφωνίας που έχουν πρόσβαση σε λίστα αναφορών για κλεμμένα κινητά τηλέφωνα και τα αποκλείουν από το δίκτυο με βάση το μοναδικό αναγνωριστικό τους, το ΙΜΕΙ, δεν εφαρμόζεται όμως σε όλο τον κόσμο.


Πηγή: In.gr Τεχνολογία

Όλη η επικαιρότητα