Βιβλίο

«Οι γυναίκες στην παραλία» της Τove Alsterdal

gynaikes_paralia.jpg
Ακούστε το άρθρο

Νότια Ισπανία. Η Τερέσε ξυπνά μιαν αυγή σε μια παραλία, προσπαθώντας να θυμηθεί τι συνέβη κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μπαίνει στη θάλασσα για να ξεπλυθεί και νιώθει να πατάει σε κάτι μαλακό. Πρόκειται για το πτώμα ενός μαύρου άντρα. Λίγο πιο πέρα, στο γειτονικό λιμάνι, μια γυναίκα καταφέρνει να βγει στη στεριά, αφού έδωσε μάχη με τα κύματα στα οποία την πέταξαν οι λαθρέμποροι που τη μετέφεραν από την Αφρική. Το όνομά της είναι Μέρι.

Νέα Υόρκη, η Αλίνα προσπαθεί να εντοπίσει τον άντρα της, έναν γνωστό δημοσιογράφο, ο οποίος ερευνά το θέμα της λαθρομετανάστευσης και του τράφικινγκ στην Ευρώπη. Συνειδητοποιώντας ότι αυτός μπορεί να κινδυνεύει, αψηφά τη φοβία της για τα αεροπλάνα και ταξιδεύει ως το Παρίσι ακολουθώντας τα ίχνη του.

Ένα συναρπαστικό θρίλερ με πρωταγωνίστριες τρεις πολύ διαφορετικές γυναίκες των οποίων οι ζωές δοκιμάζονται. Οι πορείες τους θα διασταυρωθούν και θα τις οδηγήσουν στη σκοτεινή πλευρά της πραγματικότητας: εκεί όπου ο νόμος δεν έχει καμιά ισχύ και το κακό κυβερνά πίσω από τα προσχήματα του πολιτισμού.

Όλη η επικαιρότητα