Μουσική

Οι πραγματικές ιστορίες πίσω από 7 πασίγνωστα τραγούδια

septemberends1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Τα παρακάτω τραγούδια έχουν μια ιστορία να διηγηθούν, πολύ διαφορετική από αυτή που νομίζεις.

U2 – One

Αρκετοί fans έχουν πιστέψει πως το “One” αναφέρεται σε ερωτική σχέση. Ο Bono έχει δώσει την απάντηση: «Είστε τρελοί; Το κομμάτι αναφέρεται σε χωρισμό!»

Ozzy Osbourne – Suicide Solution

Το κλασσικό κομμάτι του Ozzy Osbourne δεν μιλούσε για την διάπραξη αυτοκτονίας, αλλά για τον θάνατο από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Psy – Gagnam Style

Το αστείο video, το εθιστικό dance beat, τα δυο δισεκατομμύρια views του video στο YouTube είναι τα συνήθη θέματα συζήτησης για το “Gagnam” που στο στιχουργικό του μέρος, είναι ένα αρκετά σοβαρό κομμάτι. Πρόκειται για ένα τραγούδι που σατιρίζει την εμμονή των Νοτιο-Κορεατών με το χλιδάτο lifestyle και τις πέντε πιστωτικές κάρτες ανά ενήλικα, με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας να είναι υπερχρεωμένο.

R.E.M –The One I Love

Το τραγούδι δεν αναφέρεται σε «έρωτα» ή «αγάπη», αλλά σε μια «απίστευτα βίαιη» εμπειρία που έχει ζήσει ο τραγουδιστής Michael Stipe.

Boomtown Rats – I Don`t Like Mondays

Το κομμάτι δεν αναφέρεται στην «Τσαγκαροδευτέρα», αλλά στο περιστατικό από το 1979, όταν η 16χρονη Brenda Ann Spencer αφού είχε τραυματίσει 8 παιδιά και σκοτώσει 2 ενήλικες, στην ερώτηση «γιατί το έκανες;» είχε απαντήσει « Σιχαίνομαι τις Δευτέρες.»

Green Day – Wake Me Up When September Ends

“like my father`s come to pass, 20 years have gone so fast”
Το τραγούδι αυτό έγραψε ο Billie Joe Armstrong για τον πατέρα του, ο οποιος είχε απεβιώσει 20 χρόνια ακριβώς πριν.

Bryan Adams – Summer Of 69

Όσο κι αν οι συντελεστές του κομματιού έχουν προσπαθήσει να το κρύψουν, ο ίδιος ο Adams έχει αποκαλύψει πως το “69” γράφτηκε για κορίτσι και για αυτή ακριβώς την ερωτική στάση που νομίζεις.

Πηγή: mtvgreece.gr

Όλη η επικαιρότητα