Πολιτική

Οι πρώτες κινήσεις των δημάρχων της Ηλείας!

flash_cover.jpg
Ακούστε το άρθρο

Τις πρώτες ενέργειές τους, τα πράγματα που θα κάνουν αμέσως μόλις «πιάσουν δουλειά» την ερχόμενη Δευτέρα μοιράζονται με το patrisnews.com οι επτά δήμαρχοι του νομού. Κινήσεις άμεσες που έχουν να κάνουν τόσο με την οργάνωση των υπηρεσιών και την εξυπηρέτηση των δημοτών, και μακροπρόθεσμες, για το «χτίσιμο» της μετέπειτα πορείας των δήμων τους. Πράγματα που σχεδιάζουν από καιρό, που σκέφτονται ακόμα και… από την προεκλογική περίοδο. Ιδέες που γεννήθηκαν από την εμπειρία της προηγούμενης δημαρχιακής θητείας (για τους επανεκλεγμένους), από τις απαιτήσεις και τις ανάγκες του κόσμου κ.α.

Ο λόγος στους δημάρχους! 

ΓΑΒΡΙΛΗΣ ΛΙΑΤΣΗΣ

Δήμαρχος Πύργου


Είναι τόσα πολλά τα επείγοντα και σοβαρά προβλήματα που «κληρονομούμε» στον δήμο, που δυσκολεύομαι ειλικρινά να τα ιεραρχήσω και διαβαθμίσω σε προτεραιότητα.

Αναμφίβολα, το πρώτο και… αδιαβάθμητο, είναι τα σκουπίδια. Με αυτό ασχολούμαι ήδη το τελευταίο καιρό. Είναι επομένως το πρώτο μέλημά μου από την πρώτη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων μου. Είμαι βέβαιος για τη λύση του. Λύση η οποία θα εξυπηρετεί την από όλες τις πλευρές σωστή διαχείριση των απορριμμάτων για όλο τον δήμο. Ευελπιστώ ότι προς αυτή την κατεύθυνση να έχω τη βοήθεια και τη στήριξη όλων των φορέων, των δημοτικών παρατάξεων και κυρίως όλων των δημοτών. Το πρόβλημα είναι μεγάλο και σύνθετο και απαιτεί τη συμβολή όλων.

Έχω πλήρη συναίσθηση του χρέους που αναλαμβάνω απέναντι στους δημότες μας: Να αγωνιστώ με κάθε μέσο, συνεργαζόμενος με όλες τις δυνάμεις της κοινωνίας μας, για τα καυτά ζητήματα που «καίνε» τον Πύργο και τον δήμο ολόκληρο, ο οποίος παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης και παρακμής.

ΘΥΜΙΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ

Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας

Προτεραιότητά μας είναι να λύσουμε το πρόβλημα των σκουπιδιών, όπως άλλωστε έχω ξαναπεί και γι’ αυτό προσπαθούμε από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μας στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας. Τα προβλήματα που έχουμε συναντήσει κατά καιρούς είναι πολλά και μερικές φορές δυσεπίλυτα, αλλά, δεν θα σταματήσουμε μέχρι να βρούμε τη λύση. Πέραν της οριστικής λύσης, που θα δοθεί με τη λειτουργία του Εργοστασίου στην Τριανταφυλλιά και της προσωρινής, με τη μεταφορά των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Ναυπάκτου. Ο δήμος μας έχει κάνει προσπάθεια, εκτός από το πρόγραμμα ανακύκλωσης, και για την εφαρμογή συστήματος διαχείρισης των οργανικών απορριμμάτων. Αν δεν καθαρίσουμε τον τόπο από τα σκουπίδια λοιπόν, για τι προγράμματα να μιλάμε;


ΝΑΜΠΙΛ ΜΟΡΑΝΤ

Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης

 

Οι πρώτες μέρες της δημαρχιακής μας θητείας θα είναι σίγουρα οργανωτικές. Θέλουμε να δούμε τι αλλαγές και τι διορθώσεις μπορούμε να κάνουμε στις υπηρεσίες του δήμου ώστε να είναι πιο λειτουργικές. Από εκεί και πέρα, θα έχουμε ενημέρωση από τους προϊσταμένους της Τεχνικής και Οικονομικής υπηρεσίας του δήμου για να δούμε πού βρισκόμαστε. Θα προχωρήσουμε άμεσα στην οργάνωση του Γραφείου Τύπου ενώ θα στελεχώσουμε αμέσως την Επιτροπή Οικονομικών και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία μας θα προχωρήσουμε, την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου, στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου προκειμένου να εκλέξουμε τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και τον γραμματέα τους. Αφού ολοκληρώσουμε αυτές τις διαδικασίες που αφορούν την οργάνωση του δήμου και των υπηρεσιών του, τότε θα προχωρήσουμε σιγά – σιγά στην υλοποίηση του προγράμματός μας όπως το παρουσιάσαμε προεκλογικά στους συνδημότες μας. 


ΣΑΚΗΣ ΜΠΑΛΙΟΥΚΟΣ

Δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων

Προτεραιότητά μας είναι να είμαστε παρόντες σε όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα που «τρέχουν», όπως επίσης, η ενίσχυση της απασχόλησης των ανέργων της περιοχής μας και η υποστήριξη των ευπαθών ομάδων πληθυσμού μέσα από την ανάπτυξη και ενίσχυση των κοινωνικών δομών του δήμου μας.

Ακολουθούν, η ολοκλήρωση των δράσεων και έργων που έχουμε δρομολογήσει. Κι αυτά είναι – μεταξύ άλλων – ο οδικός άξονας «Αρχαία Ολυµπία – Ανδρίτσαινα – Επικούρειος Απόλλωνας», το έργο του Αλφειού ποταμού που αποτελεί την κύρια δράση στήριξης της αγροτικής παραγωγής και βεβαίως η διαχείριση των απορριμμάτων, στο οποίο έχουμε ήδη επικεντρώσει το ενδιαφέρον μας αυτή την περίοδο.

ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ

Δήμαρχος Πηνειού

Λιγομίλητος όπως πάντα ο δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός απάντησε στο patrisnews.com σχετικά με τους πρώτους στόχους του: «Οι συνεργάτες μου και εγώ θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερη δύναμη και επιμονή για να πάει ο δήμος μας ακόμα ψηλότερα». 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Δήμαρχος Ήλιδας


Στις 25/5/14 ο λαός της Ήλιδας αποφάσισε να δώσει με μεγάλη πλειοψηφία εμπιστοσύνη στο δημοτικό πρόγραμμα του Συνδυασμού «ΗΛΙΔΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ».

Σαν επικεφαλής και δήμαρχος πλέον του δήμου Ήλιδας δεσμεύομαι για την επαλήθευση των προσδοκιών των δημοτών. Τα προβλήματα του δήμου Ήλιδας είναι πολλά και σύνθετα που επιβάλλουν την ταυτόχρονη δράση σε διάφορα επίπεδα όπως:

1) Διάγνωση – επαλήθευση – τακτοποίηση οικονομικών εκκρεμοτήτων.

2) Πλήρης διοικητική αναδιάρθρωση με αλλαγή νοοτροπίας της Δημοτικής Αρχής.

3) Εγκατάσταση και άμεση λειτουργία κοινωνικών δομών και πολιτικών για να διατηρήσουμε την κοινωνική συνοχή στη δύσκολη συγκυρία που διανύει η χώρα μας.

4) Άμεση δρομολόγηση των διαδικασιών για την διασφάλιση πόρων από το νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ) προκειμένου να προχωρήσουν οι μελέτες και οι χωροταξικές παρεμβάσεις στον παράκτιο και παραλίμνιο άξονα για να δημιουργήσουμε εισόδημα και θέσεις εργασίας για τους συμπολίτες μας.

Είναι ευνόητο ότι θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να ολοκληρωθούν τα έργα σε εξέλιξη και να ξεκινήσουν αυτά που δεν έχουν αρχίσει ακόμη.

5) Άμεση έναρξη ακόμη και συνεργασία με όλους τους δήμους των διαδικασιών εξορθολογισμού του συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων.

Παράλληλα με την ταυτόχρονη δράση των παραπάνω αναφερθέντων είναι δεδομένη η δυναμική παρέμβασή μας σε συνεργασία με κάθε διαθέσιμο εθνικό και διεθνή σύμμαχο προκειμένου να αναδειχθεί και αξιοποιηθεί επιτέλους η ολυμπιακή περιοχή της Ήλιδας.

Σε όλη μου την αυτοδιοικητική πορεία έχω δεσμευτεί από την «αρχή της συνέπειας». Οι δημότες θα πρέπει να είναι βέβαιοι ότι το σύνθημά μας «Για τον δήμο για τον άνθρωπο» θα γίνει πράξη. Είμαστε Δημοτική Αρχή που θα αλλάξει τον δήμο Ήλιδας προς το καλύτερο.

ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ

Εκλεγείς Δήμαρχος Ζαχάρως

Στους πρώτους στόχους κατά τη νέα δημαρχιακή θητεία που έχω θέσει προς επίλυση και πρώτος από αυτούς είναι τα σκουπίδια. Ήδη υπάρχει έτοιμο σχέδιο το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή.

Επίσης, θα αρχίσει ο βιολογικός καθαρισμός που αποτελεί βραχνά και ακόμη η αποπεράτωση του δημαρχείου, καθώς εκδόθηκε η δικαστική απόφαση που είχε κωλυσιεργήσει το θέμα.

Στις πρώτες μας κινήσεις είναι και η έναρξη των εργασιών για το κλειστό γυμναστήριο.

Επίσης, μέσα στον Σεπτέμβριο έχουν δρομολογηθεί να δημοπρατηθούν τα πιο κάτω έργα για τα οποία υπάρχουν ήδη οι εγκεκριμένες πιστώσεις.

Αναπλάσεις Προφήτη Ηλία με 150.000 ευρώ, Μηλέας 120.000 ευρώ και οι δρόμοι Μποκαρίνο – Σμέρνας 500.000 ευρώ, Κωστομέρα – Μίνθη 500.000 ευρώ, Φιγαλεία – Μίνθη 880.000, Πετράλωνα – Κράνα 380.000, Κρυονέρι – Μυρώνεια 160.000, Φιγαλεία – Λεμονιά 305.000 ευρώ.

Αυτά είναι τα πρώτα έργα που και εργασία θα δώσουν αλλά και θα λύσουν χρόνια προβλήματα των δημοτών μας.

Όλη η επικαιρότητα